Испания - Турция: Без шансове срещу шампиона


Н. Гавазов

Испания - Турция: Без шансове срещу шампиона

Испания - Турция
Стадион: "Алианц Ривиера, Ница
Дата: 17.06.2016г.
Час: 22:00
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)


Вторият игрови ден в група D може да проясни ситуацията в квартета. В следобедните часове Чехия и Хърватия ще премерят сили в Сент Етиен, а късно вечерта Испания и Турция ще изясняват своите отношения в сърцето на френската Ривиера. Съвпадение или не, но едва ли има по-хубаво място за среща между два от най-емоционалните отбори на Евро 2016. Ница или "Малката Италия" е град, където човек идва да се забавлява и да се отдаде на безделие, а мястото е уникално, защото е събрало много неща в себе си, но най-силно се усеща духът на темпераментния юг.

Първият кръг в група D не поднесе никакви изненади. Испания изцяло доминираше в мача с Чехия, но шампионите страдаха от липса на по-голямо качество в завършващата част от атаката и прахосаха много положения за гол. Нещо повече, чехите чрез своите контраатаки не бяха далече от това да накажат хората на Висенте Дел Боске. Все пак усилията на "Ла Роха" бяха възнаградени с късен гол на Жерар Пике, след чудесна асистенция на Андрес Иниеста, което донесе трите точки за Испания.

Турците, подкрепяни от по-голямата част от феновете по трибуните, започнаха напористо срещу Хърватия и дори първите по-чисти положения за гол бяха на южните съседи. Особено ще се запомни пропускът на Балта в 11-та минута, с който резултатът можеше да бъде открит. Постепенно "шахматистите" изравниха играта и наложиха волята си над своя противник, а голът на Лука Модрич в 41-та минута бе напълно закономерен. Като цяло турците отстъпваха по качество на действията на своя противник, но южните ни съседи компенсираха това с много желание, тичане и себераздаване. След почивката превъзходството на хърватите стана още по-осезаемо, но хората на Анте Чачич пропиляха с лека ръка няколко добри шанса, така че резултатът остана непроменен.

Двата отбора нямат кадрови проблеми. Предполага се, че Дел Боске ще избере формация 4-3-3 с Педро, Мората и Силва на върха на атаката. Не е изключено Нолито да започне вместо играча на Челси, но това ще реши треньорът.

Последните сведения от лагера на турския отбор са, че Гюнюл и Топал са готови за мача, но едва ли двамата ще се появят в стартовия състав. Вероятната формация ще е 4-2-3-1 като Терим в последния момент ще избере между Тосун и Йълмаз кой да води атаката.

Испания е огромен фаворит за победа в мача. Предполага се, че тази среща ще се развие по подобие на двубоя с Чехия, така че Бабаджан ще има много дълъг ден утре, а турските защитници ще бъдат поставени под по-голямо изпитание от мача с Хърватия. Друг е въпросът каква производителност ще покажат шампионите, но се очаква те да бъдат много по-съсредоточени от стартовата среща. Нашият съвет към почитателите на залозите е да се доверим на испанците, като знакът "1" спокойно може да бъде комбиниран и с чиста мрежа за Испания.

Прогноза: Испания - Турция 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Испания:

27 март Румъния - Испания 0:0 (Приятелска среща)
29 май Испания - Босна и Херцеговина 3:1 (Приятелска среща)
01 юни Испания - Южна Корея 6:1 (Приятелска среща)
07 юни Испания - Грузия 0:1 (Приятелска среща)
13 юни Испания - Чехия 1:0 (Евро 2016, Група D)

Турция:

29 март Австрия - Турция 1:2 (Приятелска среща)
22 май Англия - Турция 2:1 (Приятелска среща)
29 май Турция - Черна гора 1:0 (Приятелска среща)
05 юни Словения - Турция 0:1 (Приятелска среща)
12 юни Турция - Хърватия 0:1 (Евро 2016, Група D)


Досегашни срещи:

Испания - Турция

10 срещи
5 победи за Испания
3 равенства
2 победи за Турция
Голова Разлика: 14:5 за Испания

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160