Чили - Панама: Шампионът ще излъже дебютанта


Н. Гавазов

Чили - Панама: Шампионът ще излъже дебютанта

Чили - Панама
Стадион: "Линкълн Фийлд", Филаделфия
Дата: 15.06.2016г.
Час: 03:00
Съдия:

Чили и Панама се срещат в люта битка, която ще определи кой от двата отбора ще се класира за плейофите на Копа Америка Сентенарио. Ситуацията в групата е такава, че съперниците имат по три точки в актива си, като шампионите са пред своя конкурент само по допълнителни показатели.

Чили започна защитата на титлата си срещу Аржентина, един от фаворитите на турнира, но хората на Хуан Пици не бяха на нивото от миналата година и претърпяха поражение с 2:1, с почетен гол на Фуенсалида в 90-та минута. Напрежението срещу Боливия във втория кръг си каза думата - всичко интересно в мача дойде след почивката, когато Видал откри в 46-та минута, но Кампос изравни в 61-та. Едва след това шампионите се хвърлиха напред и показаха качествата, с които спечелиха титлата през миналата година. Усилията на чилийците бяха увенчани с успех едва в 90-та минута, когато Видал от дузпа оформи крайното 2:1.

Панама може да се смята за една от изненадите на турнира, но с известни условности. Хората на Ернан Гомес са абсолютни дебютанти, но това не им попречи да победят Боливия с 2:1 стартовия си мач в Копа Америка Сентенарио. "Каналджиите" показаха тактическа дисциплина, грамотно обработване на топката и въпреки, че приеха играта в половината си, успяха да грабнат трите точки. Вторият мач обаче се превърна в истинска катастрофа. Панамците получиха ранен гол, след това здраво се бранеха до средата на второто полувреме, с човек по-малко, но рухнаха и получиха четири гола в рамките на 20 минути.

Няма никакви съмнения, че мачът в Пенсилвания ще е меко казано оспорван. И двата отбора ще се опитат да извлекат положителен резултат и очакванията са за люта битка по всички точки на терена. Трудно е да предвидим какъв резултат ще се получи. На книга чилийците са фаворити, но притесненията са, че играчите от "Ла Роха" показват много лабилен футболен и сякаш не са готови да покажат велики неща на ментално ниво. Все пак ще се доверим на по-класния отбор и препоръчваме на почитателите на залозите да използват "1" в своята игра.

Прогноза: Чили - Панама 1:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Чили:

30 март Венецуела - Чили 1:4 (Квалификация за СП 2018)
28 май Чили - Ямайка 1:2 (Приятелска среща)
02 юни Мексико - Чили 1:0 (Приятелска среща)
07 юни Аржентина - Чили 2:1 (Копа Америка)
11 юни Чили - Боливия 2:1 (Копа Америка)

Панама:

30 март Панама - Хаити 1:0 (Квалификация за СП 2018)
25 май Панама - Венецуела 0:0 (Приятелска среща)
30 май Панама - Бразилия 0:2 (Приятелска среща)
07 юни Панама - Боливия 2:1 (Копа Америка)
11 юни Аржентина - Панама 5:0 (Копа Америка)


Досегашни срещи:

Чили - Панама

3 срещи
2 победи за Чили
1 равенство
0 победи за Панама
Голова Разлика: 8:2 за Чили

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
161