Уругвай напуска Копа Америка с победа, Мексико е първи в групата


FUTBOL-TV

Уругвай напуска Копа Америка с победа, Мексико е първи в групата

Уругвай напусна Копа Америка с победа, след като се наложи с класическото 3:0 над Ямайка в последния си мач от група "С". Двубоят бе без значение и за двата отбора, които вече знаеха, че нямат шанс да продължат напред в турнира.

Играчите на Уругвай бяха видимо по-добрият тим на терена и могат да съжаляват, че не се поздравиха и с по-категорична победа. Иначе Абел Ернандес откри резултата в 21-ата минута. В 63-ата минута Единсон Кавани с глава отблизо нацели гредата.

Три по-късно топката бе центрирана по земя, Ернандес опита да играе с нея, а след това Уотсън си вкара автогол, удвоявайки аванса на своя съперник. Две минути преди края Матиас Корухо бе изведен на скорост и вкара за крайното 3:0. Така Уругвай завършва 3-ти в група "С" със скромния актив от 3 точки, докато Ямайка отпада от турнира на последното място и с нулев актив.

Малко по-рано Мексико стигна до равенство - 1:1 в двубоя си срещу Венецуела и по този начин завърши като победител в група "С" на Копа Америка. Срещата бе пряк спор за първото място, като Венецуела откри резултата още в 10-ата минута. След центриране от фаул Кристиан Сантос свали с глава за Хосе Васкес, който с удар от воле вкара красив гол - 1:0.

До края на първата част "ацтеките" имаха основателни претенции за дузпа за игра с ръка на защитник в наказателното поле, но в крайна сметка реферът прецени да остави играта да продължи.

Все пак точка на спора сложи Хесус Корона в 80-ата минута след самостоятелен пробив и удар отблизо за крайното 1:1. Мексико завършва на върха в групата с актив от 7 точки, колкото имат и венецуелците, които обаче остават втори заради по-лоша голова разлика.

  Сподели
230