Испания - Чехия: Шампионът ще започне с победа


Н. Гавазов

Испания - Чехия: Шампионът ще започне с победа

Испания - Чехия
Стадион: "Мунисипал", Тулуза
Дата: 13.06.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)

Испания и Чехия се изправят един срещу друг във втори мач от група D на Евро 2016. Случайно или не, но този двубой ще се състои в Тулуза, най-близкият град до Испания. Оттук до Барселона е по-близо, отколкото до Париж. Освен това любителите на романтиката могат да потърсят и символика - в Тулуза се намира Националният център за космически изследвания и в този смисъл градът се определя като най-близо до небето. Какво по-хубаво място за старта на кампанията на шампиона?

Веднага обаче се връщаме в реалността, защото Испания пристига тук след една ужасна загуба от Грузия в Мадрид, която хвърли в тревога цялата страна. Това бе първо поражение за "Ла Фурия" в последните им 12 мача и след чудесни победи над Южна Корея и Босна и Херцеговина, но шокът е налице, още повече, че хората на Дел Боске се представиха толкова зле, че накараха феновете да си припомнят, че сегашният тим има малко общи неща с онзи от 2008 до 2012.

Чехия пристига тук със самочувствието на отбор, който не само, че спечели квалификационната си група два кръга преди края, но и остави зад борда полуфиналиста от последния Мондиал - Холандия. В същото време хората на Павел Върба регистрираха 3 поражения и две победи в последните си 6 мача, като един от успехите бе срещу Малта. Загубата от Южна Корея пък напомни за старите проблеми на чехите в защита - макар и лидер в квалификациите, отборът допусна 14 гола, което наистина е тревожно.

Десният бек Карвахал отпадна поради контузия и се очаква Хуанфран да замени играча на Реал Мадрид. Опции тук са Ектор Белерин и Сесар Аспиликуета. Алваро Мората имаше проблеми в петък, но последните тестове показват, че той е готов за утре. Що се отнася до вратарския пост, не е изключено Икер Касияс да започне, заради личните проблеми на Давид Де Хеа. Но е напълно възможно Дел Боске да заложи на Давид, демонстрирайки подкрепата си за вратаря.

Борек Дочкал и Давид Павелка имаха леки натъртвания, но двамата тренираха с общата група в неделя, което означава, че те ще са готови за мача утре. Трудно е да кажем кой ще заеме място в центъра на отбраната, защото Върба постоянно мени играчите, но най-вероятно това ще бъдат Марек Сухи и Томаш Сивок, макар че Михал Кадлец също се надява да бъде титуляр. Относно опорната зона там е ясно само мястото на Владимир Дариди, а партньор ще му бъде някой измежду Давид Павелка и Ярослав Плашил.

Тук ние отделихме огромно внимание върху проблемите на Испания в опит да приземим феновете на "Ла Фурия" и да понамалим еуфорията, но специално в този мач испанците влизат като фаворити. В същото време не бива да се отписва Чехия, който представлява солидна заплаха в офанзивно отношение, а фактът, че испанците запазиха суха вратата си само един път през тази година ни кара да предположим, че все пак хората на Върба ще вкарат един гол.

Прогноза: Испания - Чехия 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Испания:

24 март Италия - Испания 1:1 (Приятелска среща)
27 март Румъния - Испания 0:0 (Приятелска среща)
29 май Испания - Босна и Херцеговина 3:1 (Приятелска среща)
01 юни Испания - Южна Корея 6:1 (Приятелска среща)
07 юни Испания - Грузия 0:1 (Приятелска среща)

Чехия:

24 март Чехия - Шотландия 0:1 (Приятелска среща)
29 март Швеция - Чехия 1:1 (Приятелска среща)
27 май Чехия - Малта 6:0 (Приятелска среща)
01 юни Русия - Чехия 1:2 (Приятелска среща)
05 юни Чехия - Южна Корея 1:2 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Испания - Чехия

4 срещи
3 победи за Испания
1 равенство
0 победи за Чехия
Голова Разлика: 5:1 за Испания

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
121