Германия с победа над Украйна (видео)


И. Ангелов

Германия с победа над Украйна (видео)

Германия за пореден път започва добре участието си на голям футболен форум след като днес в първата среща от Евро 2016 тимът победи Украйна с 2:0. След ранен гол на Мустафи германците държаха инициативата и изморяваха опонента си, а в самия край завърналият се след травма Швайнщайгер добави за крайния резултат.

В 19-ата минута бившият бранител на Евертън Шкодран Мустафи вкара първия гол за Германия в състезанието. Той се възползва от прекрасно центриране на Кроос и с глава мощно изпрати топката в ъгъла на вратата на Пятов - 1:0.

В 27-ата минута след корнер добър удар направи Качериди, но право в Нойер. 4 минути след това Кроос изведе Кедира сам срещу Пятов, но вратарят спаси. В 38-ата минута след добра атака на Украйна Коноплянка се оказа на перфектна позиция да вкара, но бе лишен от гола от Боатенг. 

Втората част отново започна по-силно за Германия с няколко добри възможности. Шансовете за Украйна дойдоха след 80-ата минута, но до гол не се стигна. В 91-ата минута в игра се появи Швайнщайгер на мястото на Гьотце, и именно той довърши противника минута след това, когато при една контра Йозил центрира от ляво право на крака на ветерана, който нямаше как да сбърка на празна врата - 2:0.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
101