Кейн и Варди носят победа на Англия над Турция


И. Ангелов

Кейн и Варди носят победа на Англия над Турция

Подготовката на Англия за Евро 2016 започна много добре с победа над Турция днес с 2:1 в приятелска национална среща. Късен гол от Джейми Варди донесе победа за момчетата на Рой Ходжсън след ранното попадение на Хари Кейн и изравнителен гол на Хакан Чаляноглу. В срещата Кейн пропусна и дузпа.

Англия започна силно двубоя с гол още в 3-ата минута когато Деле Али пусна топката през краката на Топал за Кейн, който може би се намираше в засада, но все пак вкара с нисък удар в дясно за 1:0, докато турците чакаха решение от съдията.

В 13-ата минута след грешки в защитата на Роуз и Харт се стигна до първото попадение на Чаляноглу за Турция - 1:1. След този гол темпото спадна, а битката се пренесе в центъра до почивката.

След подновяването на играта Англия остана по-силна и владееше топката уверено. В 71-ата минута след няколко статични ситуации се стигна и до дузпа когато Топал повали Варди, а зад бялата точка застана Кейн, който не стреля добре и топката излезе след като докосна и гредата. 

В 83-ата минута след един корнер Кейхил свали топката в опасна зона, като Бабачан не се разбра с бранител за изчистването на една топка, при което Варди реагира най-бързо и от близо реши срещата за своите - 2:1.

  Сподели
110