Румъния - Испания: Гостите ще вземат реванш


Н. Гавазов

Румъния - Испания: Гостите ще вземат реванш

Румъния - Испания
Стадион: "Клуж Арена", Клуж-Напока
Дата: 27.03.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Руди Бюке (Франция)

Днес ще се състои приятелската среща между националните отбори на Румъния и Испания. Двата тима се класираха за финалната част на главния турнир на континента и сега се готвят за състезанието, провеждайки втори мач през тази седмица.

Румънците в сряда играха с Литва и много скромно победиха прибалтийците с 1:0, вкарвайки победния гол в средата на второто полувреме. Трябва да кажем обаче, че съседите не играха с пълни сили срещу литовците и още повече задълбочиха отговора на въпроса: Какво в крайна сметка представлява колективът на Ангел Йорданеску? А има защо да си задаваме този въпрос, защото румънците завършиха квалификационната си кампания без загуба. И не само това. Съседите нямат поражение в 15 поредни мача, като допуснаха само пет гола. Не е ли впечатляващо?!

Когато говорим за безпогрешни серии, при испанците тя е осем срещи. Шампионите бяха близо до седмата си поредна победа в четвъртък в Удине, но хората на Висенте Дел Боске не успяха да победят италианците, завършвайки 1:1 със "Скуадра Адзура". Що се отнася до класирането на тима за финалите на Евро 2016, "Ла Фурия" спечели групата си, убедително оставяйки зад себе си Словакия и Украйна.

Испания и Румъния се срещнаха за последно през 2006 година и тогава, неочаквано за всички, балканците победиха съперника си с 1:0, при това испанците бяха домакини. Няма никакви съмнения, че хората на Висенте Дел Боске ще се опитат да вземат реванш, още повече, че шампионите не изглеждат много убедително напоследък и срещата е идеална възможност за демонстрация на хубав футбол.

Румънците също горят от желание да победят съперника си и да продължат безпогрешната си серия. Класата обаче ще си каже думата, така че очакванията са за победа на Испания. Съветът ни към почитателите на залозите е да играят равенство през първото полувреме и победа за гостите в мача.

Прогноза: Румъния - Испания 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Румъния:

07 септември Румъния - Гърция 0:0 (Квалификация за Евро 2016)
08 октомври Румъния - Финландия 1:1 (Квалификация за Евро 2016)
11 октомври Фарьорски острови - Румъния 0:3 (Квалификация за Евро 2016)
17 ноември Италия - Румъния 2:2 (Приятелска среща)
23 март Румъния - Литва 1:0 (Приятелска среща)

Испания:

08 септември Македония - Испания 0:1 (Квалификация за Евро 2016)
09 октомври Испания - Люксембург 4:0 (Квалификация за Евро 2016)
12 октомври Украйна - Испания 0:1 (Квалификация за Евро 2016)
13 ноември Испания - Англия 2:0 (Приятелска среща)
24 март Италия - Испания 1:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Румъния - Испания

15 срещи
5 победи за Румъния
5 равенства
5 победи за Испания
Голова Разлика: 21:18 за Испания

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184