Ибрахимович изпрати Швеция на Евро 2016 (видео)


И. Ангелов

Ибрахимович изпрати Швеция на Евро 2016 (видео)

Две попадения от Златан Ибрахимович за Швеция днес на гости в Копенхаген срещу Дания означаваха равен 2:2 и класиране към финалите на Европейското първенство във Франция догодина (след агрегат 4:3). След като постигна победа с 2:1 у дома тимът на гостите бе изведен от блестящ Ибрахимович, който вкара своите голове номер 61 и 62 с националните цветове.

Дания започна добре и още в 8-ата минута корнер от Ериксен достигна до Калстрьом, който опита да изчисти, но почти си вкара автогол и нацели горната греда, след което Делейни пропусна да вкара. 

10 минути след това след корнер на Калстрьом Ибрахимович бе оставен непокрит в наказателното поле и стреля от дузпата за 1:0. В 28-ата минута Ибра беше близо до нов гол, но Шмайхел игра добре. 

След почивката Дания нямаше избор освен да се хвърли в атака, а Никлас Бенднер бе заменен от Мортен Расмусен. В 76-ата минута обаче Агер извърши нарушение срещу Форсберг на удобна дистанция за Ибрахимович, който изпълни перфектно пряк-свободния удар за 2:0.

В 81-ата минута Юсуф Поулсен успя да върне гол с добър удар в далечния ъгъл, а това вдъхнови домакините за още атаки. В 91-ата минута Кристиан Ериксен успя да намери Яник Вестергаард за удар с глава и 2:2, но за повече домакините не успяха да се преборят.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
99