Англия се класира на Евро 2016, Рууни с невероятно постижение


FUTBOL-TV

Англия се класира на Евро 2016, Рууни с невероятно постижение

Англия стана първият тим, класирал се за Европейското първенство през 2016 година. Възпитаниците на Рой Ходжсън се разправиха със Сан Марино, побеждавайки го с 6:0 като гост. Така английският тим постигна седма поредна победа в груповата фаза, която им осигури място на финалите.

Англия вече има актив от 21 точки, докато преследвачите от Швейцария са втори с от 12 пункта и мач по-малко срещу Словения, който е по-късно тази вечер.

Днешният мач ще се запомни и с изравнения рекорд на Уейн Рууни, който реализира едно от попаденията в мача. Капитанът на Англия бе точен от дузпа в 13-ата минута и даде преднина на отбора си. Така той събра 49 попадения за националния отбор и изравни постижението на Боби Чарлтън.

След това Броли си отбеляза автогол, като с глава прати топката във вратата си. Двадесет секунди след началото на второто полувреме Баркли засече с глава след подаване на Рууни отдясно. В 68-ата и 78-ата минути Тио Уолкът вкара два пъти отблизо, а между двете му попадения се разписа и Хари Кейн. Нападателят на Тотнъм получи много добро извеждащо подаване и технично прехвърли Симончини.

  Сподели
114