Италия - България - потърсете изненадата


FUTBOL-TV

Италия - България - потърсете изненадата

Италия - България
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 06.09.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Сергей Карасьов (Русия)


Италия приема България в Палермо в квалификационна среща за Евро 2016. И двата тима не показват играта, която феновете им искат да виждат. В предния си мач "Скуадрата" стигна до минимален успех над Малта, а българите допуснаха поражение с 0:1 при домакинството си на Норвегия, с което почти сигурно се простиха с участие на турнира във Франция. Въпреки това статистиката сочи, че "трикольорите" играят доста добре срещу настоящия си съперник, а и поради слабата си форма не е изключено да се стигне до изненада. Прогнозата на Futbol-tv е за знак Х.

В състава на България може да има някоя друга промяна в сравнение с мача с Норвегия. Самият Ивайло Петев обяви това, но добави, че няма да прекалява. Селекционерът се надява да може да разчита на Валери Божинов, който да поведе атаката на отбора. Нападателят на Партизан Белград страда от травма получена в мача срещу БАТЕ Борисов, но вече почти възстановен и почти сигурно ще замени Мицански. Все пак, Петев има едно на ум, тъй като контузиите са често срещано явление при Валери и тогава като титуляр отново ще стартира играчът на южнокорейския Сувон Самсунг. Петев е недоволен от Димитър Рангелов, който се появи в игра като резерва в мача Норвегия и не се запомни с нищо на терена.

Другата евентуална промяна е свързана със Станислав Манолев, който също тотално разочарова с играта си. Неговото място може да бъде дадено на Александър Тонев. Иначе повече промени не се очертават, като на вратата ще стартира Митрев, а пред него отново ще действат Бандаловски, Бодуров, Александър Александров и Йордан Минев. Светослав Дяков и Ивайло Чочев ще са в центъра на терена, а Ивелин Попов и Георги Миланов ще играят зад нападателя.

"По-лесен ще е мачът от психологическа гледна точка. Надявам се и футболистите да се отърсят от този психически стрес, който мина и да играят на по-добро ниво. Имам моето обяснение и съм го казал и на тях. За Валери Божинов ще преценяваме следобед на тренировката. Вчера гледах мача на Италия. Промени може и да има, но чак много не бих казал. Рискът е прекалено голям. Повече главите трябва да ги слушат играчите, това е основното нещо. Всичко тръгва от там. Надявам се да си повярват. Нямаме какво да губим вече. Трябва да играем малко по-смело. Ако продължим по същия начин, нищо добро не ни чака. Бяхме прекалено плахи“, заяви Петев.

Андреа Бертолачи ще пропусне мача на Италия срещу България от евроквалификациите в неделя. Халфът на Милан се контузи при измъчената победа над Малта с 1:0 и бе сменен принудително в 55-а минута от Марко Пароло. След направените прегледи стана ясно, че Бертолачи няма да се възстанови и той напусна лагера на "адзурите" в Коверчано. Бертолачи се завърна в Милано за лечение в клубния си отбор. Все още няма яснота колко дълго ще продължи възстановяването на халфа, но той може да пропусне и градското дерби с Интер на 13 септември.

Иначе други проблеми пред щаба на Италия няма и ще се разчита на най-доброто за мача с България. На вратата ще е рекордьорът Джанлуиджи Буфон, който ще запише своя мач номер 150 за "Скуадрата". Пред него ще има трима защитници, които са му съотборници в Ювентус и ще се подвизават в линия - Леонардо Бонучи, Андреа Бардзали и Джорджо Киелини. Петимата халфове пред тях ще са Матeo Дармиан и Даниеле де Роси, а малко по-напред ще действат Алесандро Флоренци, Роберто Сориано и Антонио Кандрева. Нападателите ще са Фран Васкес и Грациано Пеле. Промени са възможни, но само при ако някой получи травма преди мача. Със сигурност на пейката ще е ветеранът Андреа Пирло.



ПРОГНОЗА: ИТАЛИЯ - БЪЛГАРИЯ 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Италия:

28 март България - Италия 2:2 (Квалификация за Евро 2016)
31 март Италия - Англия 1:1 (Приятелска среща)
12 юни Хърватия - Италия 1:1 (Квалификация за Евро 2016)
16 юни Италия - Португалия 0:1 (Приятелска среща)
03 септември Италия - Малта 1:0 (Квалификация за Евро 2016)

България:

07 февруари Румъния - България 0:0 (Приятелска среща)
28 март България - Италия 2:2 (Квалификация за Евро 2016)
08 юни Турция - България 4:0 (Приятелска среща)
12 юни Малта - България 0:1 (Квалификация за Евро 2016)
03 септември България - Норвегия 0:1 (Квалификация за Евро 2016)


Досегашни срещи:

Италия - България

18 срещи
9 победи за Италия
7 равенства
2 победи за България
Голова Разлика: 32:16 за Италия

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184