Мартино: Бих искал да не се срещаме с Парагвай


Н. Гавазов

Мартино: Бих искал да не се срещаме с Парагвай

Старши-треньорът на националния отбор на Аржентина Херардо Мартино призна, че по-добре е щяло да бъде, ако в полуфиналите на Копа Америка "албиселесте" не имал а съперник Парагвай. Тази вечер от 02:30 часа българско време двата тима ще се изправят един срещу друг, за да определят противника на Чили във финала на турнира.

"Предпочитах да не се срещаме с националния на Парагвай. В мен останаха много чувства, тъй като дълго време работих там. Започнахме и завършихме целия процес: Световно, Копа Америка. Останаха много близки отношения. Тренирал съм много от сегашните играчи и те ми помогнаха да израсна в треньорската кариера. Те наистина много ми повлияха", заяви Мартино, който в периода 2006 - 2011 тренираше националния отбор на Парагвай.

Аржентинецът си припомни за срещата между двата тима на груповата фаза на турнира. Тогава мачът завърши при резултат 2:2.

"Двубоят можеше да завърши при резултат 6:2 или 5:2. Никой не пуска двама нападатели при резултат 2:1, но това бе моето виждане за ситуацията в този момент и никой не може да ме убеди, че съм допуснал грешка, дори с оглед на това какво се случи по-късно. Очевидно е, че имаме проблем с реализацията. Не само в това второ полувреме на мача с парагвайците, но и в срещите с Уругвай и Ямайка", добави специалистът.

 

  Сподели
148