Аржентина ще достигне до дългоочаквания финал


FUTBOL-TV

Аржентина ще достигне до дългоочаквания финал

Аржентина - Парагвай
Стадион: "Естадио Мунисипал де Консепсион", Консепсион
Дата: 01.07.2015 г.
Час: 02:30
Съдия: Сандро Ричи (Бразилия)


В ранните часове на първия ден на месец юли ще стане ясен и вторият финалист на 44-ото издание на Копа Америка. Един срещу друг в спор за място на финала се изправят съставите на Аржентина и Парагвай, а победителят от тях ще спори за отличието с домакина Чили.

Вторият най-титулуван отбор на Южна Америка - Аржентина, ще се опита да спечели за 15-ти път надпреварата, като ако това стане, "гаучосите" ще се изравнят на върха с тима на Уругвай. "Ла албиселесте" не е печелил Копа Америка вече 22 години, като за последно аржентинците триумфираха два поредни пъти през 1991 и 1993 г. В следващите издания на форума силите на тима стигаха на пет пъти до четвъртфиналите, а през 2001 г. тимът дори не отпътува за турнира, който тогава се проведе в Колумбия, след като "гаучосите" получиха смъртоносни заплахи от различни терористични групи. През 2004 и 2007 г. пък аржентинците загубиха на два пъти финала и трябваше да се примирят със среброто. Сега Лео Меси и компания имат тежък мач срещу коравия отбор на Парагвай. В предишната фаза Аржентина отстрани след изпълнение на дузпи състава на Колумбия с 5:4, а в редовното време не паднаха попадения, като "ла албиселесте" имаше абсолютно превъзходство.

Отборът на Парагвай отново се оказа кошмар за Бразилия. За второ поредно първенство "гуараните" се оказаха черната котка за "кариоките" на фазата на 1/4-финала. И отново победителят бе определен след изпълнение на дузпи, както и преди четири години. В редовното време мачът завърши 1:1. Робиньо даде преднина на бразилците в 15-ата минута, но Дерлис Гонзалес от дузпа изравни в 72-ата минута. При наказателните удари пък парагвайските играчи показаха по-здрави нерви и с 4:3 точни удара отстраниха своя съперник. Така играчите на Рамон Диас ще търсят второ поредно участие на финал на Копа Америка. На предишния форум "гуараните" загубиха решителния спор за титлата, отстъпвайки на Уругвай с 3:0. Иначе Парагвай е печелил два пъти Копа Америка - през 1953 и 1979 г.

Двата отбора се изправиха един срещу друг още в първия си двубой в груповата фаза на настоящото издание. Тогава двубоят завърши наравно 2:2, като Аржентина поведе с 2:0, но впоследствие "гуараните" успяха да наваксат изоставането.

Прогноза: Аржентина - Парагвай 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Аржентина:

07 юни Аржентина - Боливия 5:0 (Приятелска среща)
14 юни Аржентина - Парагвай 2:2 (Копа Америка)
17 юни Аржентина - Уругвай 1:0 (Копа Америка)
21 юни Аржентина - Ямайка 1:0 (Копа Америка)
27 юни Аржентина - Колумбия 0:0 - 5:4 сл. дузпи (Копа Америка)

Парагвай:

07 юни Парагвай - Хондурас 2:2 (Приятелска среща)
14 юни Аржентина - Парагвай 2:2 (Копа Америка)
17 юни Парагвай - Ямайка 1:0 (Копа Америка)
20 юни Уругвай - Парагвай 1:1 (Копа Америка)
28 юни Бразилия - Парагвай 1:1 - 3:4 сл. дузпи (Копа Америка)


Досегашни срещи:

Аржентина - Парагвай

96 срещи
51 победи за Аржентина
30 равенства
15 победи за Парагвай
Голова Разлика: 202:103 за Аржентина

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
190