Чили поглежда към домашния финал


FUTBOL-TV

Чили поглежда към домашния финал

Чили - Перу
Стадион: "Естадио Насионал", Сантияго
Дата: 30.06.2015 г.
Час: 02:30
Съдия:

Отборите на Чили и Перу ще определят първия финалист на 44-ото издание на Копа Америка. Домакините търсят своя първи трофей на форума, докато перуанците ще се опитат да прибавят трета купа във витрината си.

За един век съществуване на турнира Копа Америка Чили е бил 5 пъти домакин на надпреварата, включвайки и настоящия, като любопитен факт от статистиката е, че в предишните четири чилийците са печелили медали. В три от тях "Ла роха" е завоювала бронза(1941, 1945 и 1991 г.) и един път отборът е губил финал (1955 г.). Никога обаче в своята история репрезентацията на Чили не е печелила футболния форум на Южна Америка. Сега възпитаниците на аржентинския треньор Хорхе Сампаоли са решили да зарадват всички свои сънародници, но преди това трябва да се справят с коравия тим на Перу. В предишната фаза Чили отне короната на най-титулувания отбор в надпреварата - този на Уругвай, побеждавайки "урусите" в нервен двубой с 1:0 след попадения на Исла в заключителните минути на срещата. За полуфиналната среща в състава на домакините дисквалифициран до края на турнира е бранителят Гонсал Хара, заради неприличното съприкосновение с пръст в задните части на Едисон Кавани.

Опитният Хосе Паоло Гереро класира Перу за втори пореден път на полуфиналите на Копа Америка. Нападателят наниза хеттрик в предишния двубой срещу Боливия за крайното 3:1 и така "инките" ще спорят отново за място на финала. На предишния форум преди 4 г. перуанците бяха елиминирани от Уругвай с 2:0, но поне спечелиха бронзовите медали, побеждавайки Венецуела с 4:1. Сега възпитаниците на Рикардо Гарека търсят първо класиране на финал от 1975 г., когато Перу победи Колумбия с 1:0 и спечели втората си и последна до момента титла от Копа Америка. За двубоя с Чили няма наказани или отсъстващи футболисти.

Прогноза: Чили - Перу 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Чили:

06 юни Чили - Ел Салвадор 1:0 (Приятелска среща)
12 юни Чили - Еквадор 2:0 (Копа Америка)
16 юни Чили - Мексико 3:3 (Копа Америка)
20 юни Чили - Боливия 5:0 (Копа Америка)
25 юни Чили - Уругвай 1:0 (Копа Америка)

Перу:

04 юни Перу - Мексико 1:1 (Приятелска среща)
15 юни Бразилия - Перу 2:1 (Копа Америка)
19 юни Перу - Венецуела 1:0 (Копа Америка)
21 юни Колумбия - Перу 0:0 (Копа Америка)
26 юни Боливия - Перу 1:3 (Копа Америка)


Досегашни срещи:

Чили - Перу

76 срещи
41 победи за Чили
14 равенства
21 победи за Перу
Голова Разлика: 122:96 за Чили

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154