Лютият исторически балкански сблъсък в Белград няма да излъчи победител


FUTBOL-TV

Лютият исторически балкански сблъсък в Белград няма да излъчи победител

Сърбия - Албания
Стадион: "ЮНА", Белград
Дата: 14.10.2014 г.
Час: 21:45
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)


Шестнадесет години след избухването на сръбско-албанската война в размирния регион Косово един срещу друг на стадион на Партизан в Белград излизат съставите на Сърбия и Албания, в двубой, който ще бъде много повече от футболен мач, а сблъсък с етнически, религиозен, че и териториален привкус между две държави, обвиняващи се взаимно за редица обстоятелства, като със сигурност част от тези емоции ще бъдат пренесени на терена довечера, където един от водещите арбитри в Англия - Мартин Аткинсън, ще има нелеката задача да укротява 22-мата на терена.

Сърбите започнаха с измъчено равенство настоящите квалификации в група "I". Западните ни съседи завършиха наравно 1:1 при гостуването си в Ереван на Армения, като късметът покри "орлите", които съумяха да изравнят в последната минута на двубоя след гол на Зоран Тошич, а преди това домакините пропуснаха и дузпа след като бяха открили резултата чрез Арзуманян в 71-ата минута. Добрата новина за холандския наставник на тима Дик Адвокаат е, че ще може да разчита на всички свои налични футболисти.

Отборът на Албания заема второто място в групата след първите си два мача. В първия си двубой играчите на Джовани Де Биаси първо шокираха сочения за фаворит състав на Португалия с 1:0, а в последния си мач албанците изпуснаха да победят състава на Дания като домакин, завършвайки 1:1, като датчаните успяха да изравнят в заключителните минути на срещата. Сега целта пред "илирите" ще е да постигнат втората победа в групата и то не къде да е, а в не особено долюбвания от тях Белград. От Албанската футболна федерация съобщиха, че феновете на тима няма да присъстват на трибуните на стадион "ЮНА" поради засилените мерки за сигурност и избягване на провокации между сърби и албанци. В състава на гостите също няма липсващи играчи.

Прогноза: Сърбия - Албания 1:1

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
277