България ще измъкне победата от Норвегия


FUTBOL-TV

България ще измъкне победата от Норвегия

Норвегия - България
Стадион: "Улеваал", Осло
Дата: 13.10.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Олегарио Бенкуеренса (Португалия)



България гостува на Норвегия в европейска квалификация. Двата отбора са считани за основни конкуренти в борбата за третото място в групата. Домакините взеха последния си мач, докато българите не успяха да стигнат поне до точка срещу Хърватия. Прогнозата на Futbol-tv за предстоящата среща е за знак 2.

Селекционерът на България Любослав Пенев със сигурност ще направи промени както в тактиката, така и в стартовия състав. Супер Любо сгреши с тактическата постройка срещу хърватите, но все пак през второто полувреме българите играха доста по-динамично, като причината за това са и извършените смени. Пенев вероятно ще пусне трети опорен халф в лицето на Георги Илиев. Той ще подпомага Дяков и Гаджев в центъра на терена. Не е изключено мястото на Станислав Манолев да бъде дадено на Сашо Тонев. Бившият играч на Литекс бе незабележим в двубоя преди няколко дни и вероятно това ще му коства титулярното място. Другата промяна, която може да се очаква е включването и на Веско Минев, който евентуално ще замести Занев.

Не е изключено и капитанът Ивелин Попов да остане на пейката. Пенев заяви след мача с хърватите, че е разочарован от лидерите на тима и това дава предпоставки за няколко рокади в състава. Селекционерът се колебае и за това кой да води атаката на отбора, като избора е между Мицански и Гълъбинов.

"Победата над Малта ни мотивира още повече за двубоя срещу България. Важното е да извлечем положителните неща от тази среща и да работим още повече, за да пренесем това настроение в играта ни за понеделник вечер. Доволен съм от старанието на играчите. Джошуа Кинг игра много добре срещу Малта и се надявам той да продължава в същия дух. Срещу България ще се опитаме да надградим постигнатото", заяви селекционерът на Норвегия Пер-Матияс Хогмо.


ПРОГНОЗА: НОРВЕГИЯ - БЪЛГАРИЯ 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Норвегия:

31 май Норвегия - Русия 1:1 (Приятелска среща)
27 август Норвегия - ОАЕ 0:0 (Приятелска среща)
03 септември Англия - Норвегия 1:0 (Приятелска среща)
09 септември Норвегия - Италия 0:2 (Квалификация за Евро 2016)
10 октомври Малта - Норвегия 0:3 (Квалификация за Евро 2016)

България:

15 октомври България - Чехия 0:1 (Квалификация за СП 2014)
05 март България - Беларус 2:1 (Приятелска среща)
23 май България - Канада 1:1 (Приятелска среща)
09 септември Азербайджан - България 1:2 (Квалификация за Евро 2016)
10 октомври България - Хърватия 0:1 (Квалификация за Евро 2016)


Досегашни срещи:

Норвегия - България

12 срещи
2 победи за Норвегия
4 равенства
6 победи за България
Голова Разлика: 25:12 за България

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
201