Ходжсън: Надявам се, че Уелбек ще ни помогне


Н. Гавазов

Ходжсън: Надявам се, че Уелбек ще ни помогне

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Рой Ходжсън коментира списъка с футболистите за подготовката за двубоите със Сан Марино (9 октомври) и с Естония (12 октомври). Също така наставникът на "Трите лъва" изрази надежда, че нападателят на Арсенал Дани Уелбек ще помогне на отбора и ще успее да замести контузения Стъридж.

"Натаниел Клайн ни впечатлява вече дълго време. Разглеждахме го още преди Световното. Заради травми нямаше как да разчитам на Глен Джонсън и Кайл Уикър, като в последните мачове на тази позиция игра Джон Стоунс и ние търсехме още някого като интересен кандидат за десен защитник. Разглеждахме Натаниел, а този път не само го разглеждахме, но той получи и повиквателна", заяви Ходжсън.

"Шелви и Клайн постоянно фигурират в нашите разговори за състава на националния. Заедно със Суонзи Шелви отлично започна сезона, Джонджо играе много силно и напълно заслужено намира място в националния отбор. Относно Чембърс и Шоу, те са, образно казано, изпратени под наем в младежкия национален отбор. И двамата принадлежат на главния национален отбор и щяха да бъдат в състава, ако не бяха двата важни мача на младежите. Дадох ясно да се разбере, че Чембърс и Шоу ще бъдат задействани през ноември", добави специалистът.

"Надявахме се, че Стъридж навреме ще се възстанови от травмата, но уви. Това е удар за играча, за националния и за Ливърпул. В момента не става дума за никакъв конфликт. Даниел има контузия и ние трябва да приемем този факт", каза още Ходжсън.

"Уелбек показа невероятна игра срещу Галатасарай. Изглеждаше много силен с вкарването на головете. Първо Дани да пъти вкара за националния в Швейцария, а сега направи хеттрик в Шампионска лига - това е много добре за неговата увереност. Щастливи сме, нападателят се намира в добра форма и се надяваме, че той ще помогне на отбора, както това се случи в Швейцария", завършва треньорът.

 

  Сподели
169