Испания убедителна срещу Македония


И. Ангелов

Испания убедителна срещу Македония

В първата от квалификационните срещи за Евро 2016, Испания успя да победи Македония с 5:1 във Валенсия днес. Головете за домакините вкараха Серхио Рамос, Пако Алкасер, Серхио Бускетс и Давид Силва, а за гостите единствено попадение отбеляза Ибраими от дузпа, дадена в средата на първата част.

В 13-ата минута обаче бе отсъдена дузпа за Испания, когато Давид Силва прибра една топка и бе повален от Мойсов в наказателното поле. Серхио Рамос реализира от бялата точка.

В 17-ата минута Силва намери Жуафран с добро подаване, той омекоти кълбото за Алкасер, който успя да се разпише от лесна позиция. В 28-ата минута Агим Ибраими върна гол, когато Жуафран повали Трайковски в наказателното.

В края на полувремето Бускетс добави гол след като стреля при една избита топка, а след като се отклони и от опонент топката влетя в мрежата. В 50-ата минута Силва добави 4-ото попадение, след като размени двойно подаване с Алба и с ляв крака стреля ниско, а до края испанците доиграха срещата си без проблем, достигайки и до 5-ти гол в 92-ата минута, когато Силва асистира за гола на Педро.

  Сподели
94