Президентът на Уругвай: Суарес има нужда от психиатър


И. Ангелов

Президентът на Уругвай: Суарес има нужда от психиатър

Президентът на Уругвай, Хосе Муица, заговори против третирането от ФИФА на проблемите с Луис Суарес. Според него на нападателя му трябва психиатър, а не наказание за забрана на футбола. Суарес получи 4-месечна забрана за всякакви дейности, свързани с футбола, след като захапа Джорджио Киелини в победата на Уругвай над Италия на 24-ти юни:

"Той идва от бедно семейство и повечето от неговата интелигентност се намира в краката му. По-добре е да го заведем в болница, и там при психиатър. Аз не се изказвам против спорните санкции, нека ги има. Това, което оспорвам, е, че има неща, които нямат нищо общо с наказанието."

"Фактът, че той сега не може да излиза на терен, и че не може да бъде с колегите си в националния отбор, не може дори да посети стадион, или да подкрепи благотворително събитие, свързано с футбол, това е лудост. Дори правителството не може да ограничи достъп до стадион, без подпис от съдия. А сега ФИФА идва и казва, че той не може да го прави 4 месеца. Дори без правно разрешение."

"Вярвам, че ФИФА има закостеняло мислене. Тези стари хора се правят, че се поучават от грешките си, а всъщност никога не го правят. Единственото нещо, което правят, е да генерират омраза и отвръщение. Момчето има нужда от някой, който да му подаде ръка за помощ."

"Сега ще видим Суарес да играе с Меси и Неймар. Но не знаем кога ще може да стане това."

  Сподели
110