Още една загуба за Бразилия и трето място за Холандия (видео)


В. Мухарски

Още една загуба за Бразилия и трето място за Холандия (видео)

Бразилия бе отново надиграна и завърши мондиала на четвърто място. Трети - с победа в днешния мач - остана отбора на Холандия.

Още в 3-ата минута Робин ван Перси откри от дузпа, а в 17-ата Дейли Блинд удвои аванса на "лалетата". В отбора на Бразилия се завърна капитанът Тиаго Силва, а в състава на Холандия традиционно титуляри са Ариен Робен и Робин ван Перси.

Спорно остана решението на съдията отсъдено за грубото нарушение от страна на Тиаго Силва още в началото на мача - той получи само жълт картон.

Домакините опитаха да върнат поне едно попадение до почивката, като най-добрите възможности за това през тази първа част бяха между 35-ата и 37-ата минута, когато на два пъти Оскар центрира добре от свободни удари. В първия случай Луиш бе близо до това да засече с глава на далечната греда. Във втората ситуация цели трима играчи в жълто се разминаха пред голлинията - Густаво, Паулиньо и Луиш, които бяха на сантиметри от това да пратят топката във вратата на Силесен.

След почивката играчите и на двата отбора предложиха няколко опита за промяна на резултата. Точка на спора сложи третият гол за Холандия, осъществен от Джординьо Вийналдум.

Световното първенство приключи за отборите на Холандия и Бразилия - остават им надеждите за по-добро представяне през 2018 в Русия.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
140