Ван Гаал: По-добре да загубиш със 7:1, отколкото след дузпи


Н. Гавазов

Ван Гаал: По-добре да загубиш със 7:1, отколкото след дузпи

Старши-треньорът на националния отбор на Холандия Луис ван Гаал коментира поражението на своя тим от Аржентина в полуфинален мач от Световното първенство по футбол. Както е известно, двата отбора не успяха да си вкарат гол в редовното и допълнителното време и се наложи победителят да бъде определен чрез дузпи, в които по-точни бяха аржентинците.

"Да загубиш със 7:1 е по-добре, отколкото да загубиш с дузпи. Сега аз съм много разстроен. Най-лошият вариант е да загубиш след дузпи. Бяхме равностойни, ако не и по-силни от Аржентина. Създадохме само едно положение за гол, което е много по-малко отколкото в предишните срещи. Същата е ситуацията и с Аржентина. Отборите, които имаха в съставите си Робен, Ван Перси и Меси, създадоха само по едно опасно положение", заяви Ван Гаал.

"Ако имах възможност да заменя вратаря сега, щях да го направя. Но към този момент използвах всичките си три смени. Инди го замених защото към почивката "висеше" с жълт картон и не винаги успяваше да хване Перес. Де Йонг пък го извадих от игра, защото не исках да рискувам здравето му. На Ван Перси пък му свършиха силите", заяви Ван Гаал.

 

  Сподели
126