Безмилостна Германия и Клозе написаха история срещу Бразилия (видео)


FUTBOL-TV

Безмилостна Германия и Клозе написаха история срещу Бразилия (видео)

Германия разгроми Бразилия със 7:1 в полуфинална среща на Мондиал 2014. Благодарение на този успех, Бундестимът си осигури място на финала в "Маракана", който е тази неделя.

В 11-ата минута Томас Мюлер откри резултата в полза на Германия, след като беше оставен непокрит в наказателното поле при изпълнение на ъглов удар и за него не бе проблем да се разпише - 0:1. Десет минути по-късно Мирослав Клозе отбеляза 16-ия си гол на световни първенства и изпреварва във вечната ранглиста местния идол - феномена Роналдо.

Две минути по-късно Тони Кроос направи преднината на Германия класическа. Първоначално с топката се размина Томас Мюлер, но тя попадна в краката на Кроос, който от границата на наказателното поле бе точен - 0:3. Две минути след това Кроос отбеляза втория си гол в мача след асистенция на Кедира. Наказателната акция на немците продължи и в 30-ата минута, когато Кедира вкарва с хубав удар от наказателното поле след подаване на Йозил за 0:5.

След почивката "Селесао" опита да се върне в мача, но добрите изяви на вратаря Мануел Нойер попречиха на домакините в началните минути на втората част. Вместо това резервата Шюрле се разписа за 6:0 след пас на Лам в 69-ата минута. В 78-ата минута Шюрле нанесе своя втори удар в мача, като и той бе точен - 7:0. Този път той получи пас от Мюлер и със силен шут прати топката първо в горната греда, а след това тя попадна в мрежата на бразилците.

В края на мача Йозил бе изведен на отлична позиция, но не успя да се разпише. В следващата атака Бразилия все пак стигна до почетно попадение, дело на Оскар, който се справи с Боатенг и вкара за крайното 7:1.

Така Германия записа исторически успех и заслужено се класира на финал.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
255