Арестуваха партньор на ФИФА по делото с билетите


Н. Гавазов

Арестуваха партньор на ФИФА по делото с билетите

ФИФА потвърди ареста на изпълнителния директор на компанията Match Hospitality Реймонд Уилън по делото за спекулация с билетите от мачовете на Световното първенство по футбол. Според информацията, Уилън е задържан в стаята си в луксозния хотел "Копакабана Палас" в понеделник. Извършен е обиск.

Компанията Match Hospitality е базирана в Цюрих и е официален партньор на ФИФА по разпространение на билети за Мондиал 2010 и 2014, а също и за Купата на Конфедерациите през 2009 и 2013 година. По-рано от ФИФА обявиха, че договорът на компанията изтича след края на шампионата в Бразилия и по такъв начин Уилън вече не е партньор на ФИФА.

Реймонд е заподозрян в съпричастност към нелегалната продажба на билети за мачовете от световното първенство в Бразилия. Миналата седмица бе разбита голяма мрежа за черна борса на билети и още тогава местните власти обявиха, че в центъра на спекулата с билети стои човек, тясно свързан с ФИФА. Групировката е заработила от незаконна продажба 200 милиона реала (около 90.5 млн. долара).

Също така стана ясно, че само за двубоя Бразилия - Камерун от продажбата на 22 билета са спечелени 500 000 долара. Спекулантите са имали намерението да продават билети за финала на Световното първенство за сумата от 16 000 долара единия, ако в заключителната среща участва Бразилия.

 

  Сподели
118