Зико: Към Германия трябва да се отнесем с голямо уважение


Н. Гавазов

Зико: Към Германия трябва да се отнесем с голямо уважение

Легендарният бразилски футболист Зико е убеден, че националният отбор на Бразилия ще извлече позитиви от критичната ситуация с Неймар, който заради травма няма да може да вземе участие в утрешната среща с Германия от полуфиналите на Световното първенство по футбол.

"Има трима футболисти, които играят решаваща роля в своите отбори от гледна точка на техния авторитет, техника и лидерски качества. Това е Робен, Меси и Давид Луис, независимо от това, че е защитник. В най-трудните моменти именно те решават съдбата на срещите. Като цяло ми е приятно, че националните отбори на Световното първенство на първо място мислят за това, как да вкарат, а не за това, как да не допуснат гол", заяви Зико.

"Как Бразилия ще победи Германия? Така сме устроени, че винаги се стараем да превърнем негатива в позитив. Бразилският народ не искаше Неймар да се контузва, но това се случи. Много съм играл и рядко съм виждал дин футболист да влиза в друг с коляно без зла умисъл. Съдиите трябва да се борят с това с жълти и червени картони. Другите отбори също загубиха футболисти, ние загубихме Неймар, но хайде да пробваме да излезем от ситуацията така, че всеки от нас да направи нещо за Неймар, макар и нещо малко. Към Германия трябва да се отнесем с голямо уважение. Този отбор винаги е силен и няма никакво значение, дали Неймар ще излезе или не на терена", каза още бразилецът.

 

  Сподели
111