Подолски: Бразилия е под натиск, заради това, че играе у дома си


Н. Гавазов

Подолски: Бразилия е под натиск, заради това, че играе у дома си

Нападателят на националния отбор на Германия Лукас Подолски заяви, че спокойно възприема необходимостта да играе против представителния тим на Бразилия в полуфинала на Световното първенство по футбол, което протича по бразилските терени.

"Набрахме добър ход и не е важно по какъв начин играеш, какво ниво на майсторство демонстрираш - важното е да победиш в края на мача. Това е Световно първенство. Когато имаш 38 срещи за сезон, знаеш, че може да загубиш няколко двубоя. Но когато става дума за Мондиал, трябва да се настроиш за седем мача и нито един път да не отстъпиш", заяви Подолски.

"Останаха ни две срещи - побеждаваме - и ставаме Световни шампиони. Националният отбор на Бразилия изпитва натиск, заради това, че играе у дома си. Ако се наложи да играем пред 70-80 хиляди бразилски фена на стадиона - нищо, това е нормално. Всеки от нас играе и като гост в големите мачове. Когато се изправяме срещу Тотнъм на техен терен, ние се изправяме срещу 40-50 хиляди фенове, същото е и срещу Ливърпул", добави немският национал.

 

  Сподели
125