Дузпи пратиха Холандия на полуфиналите (видео)


FUTBOL-TV

Дузпи пратиха Холандия на полуфиналите (видео)

Холандия победи Коста Рика с дузпи и се класира на полуфиналите на Мондиал 2014.

В редовното време двата тима не успяха да се победят, завършвайки наравно - 0:0. Първото интересно положение бе чак в 22-ата минута, когато Робин ван Перси се озова на отлична позиция, но Кейлор Навас отрази удара му. Седем минути по-късно нападателят на Манчестър Юнайтед изведе Мемфис Депай на отлична позиция, но Навас отново спаси. До края на първата част стражът на Коста Рика отрази удар и на Уесли Снайдер.

Втората част започна доста скучно, като чак към края се стигна до интересни ситуации. В 82-ата минута Уесли Снайдер от фаул нацели дясната греда на Навас. В следващите минути последваха два невероятни пропуска на Ван Перси, а в добавеното време Блинд центрира по земя към малкото наказателно поле, където играчът на Юнайтед отново пробва удар, който този път бе избит от Тахеда, като топката срещна и горната греда.

Така се стигна до добавеното време на този двубой, където до гол така и не се стигна, макар да имаше доста положения и пред двете врати, а "лалетата" отново нацелиха греда, след удар на Снайдер.

Дузпите започнаха с точни изпълнения на Борхес, а след него и на Ван Перси. Дузпата на Руис бе отразена от резервата Тим Крул (появил се в последната минута на второто продължение), а Робен даде аванс на своя тим. Гонсалес бе точен при третата дузпа за Коста Рика, но след него същото стори и Снайдер. Боланьос също се разписа от бялата точка, а това стори и Каут. Тим Крул спаси и удара на Уманя и прати отбора си на 1/2-финалите.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
171