Франция на 1/4-финал след труден успех над Нигерия (видео)


FUTBOL-TV

Франция на 1/4-финал след труден успех над Нигерия (видео)

Франция победи Нигерия с 2:0 в осминафинален мач от Мондиала, който се игра на Националния стадион "Мане Гаринча“ в столицата Бразилия.

През първата част и двата тима атакуваха настървено, като в 18-ата минута Еменике изпрати топката във вратата на Франция, но голът за Нигерия не бе зачетен заради засада, която бе спорна.

След почивката по-чистите положения бяха пред вратата на "суперорлите". В 54-ата минута Матуиди получи жълт картон за грубо влизане, като съдията можеше да покаже и директен червен.

В 69-ата минута Бензема бе близо до гол, но защитник на Нигерия изби от голлинията. Седем минути по-късно изстрел на Кабай рикошира в напречната греда.

Срещата вървеше към нулево равенство, но 12 минути преди края "петлите" най-после стигнаха до така чаканото попадение. Валбуена центрира от ъглов удар, Ениама увисна и топката стигна до непокрития Погба, който без проблеми засече с глава, носейки успеха на своя тим.

След гола на Франция се стигна до ново положение пред Ениама, който този път спаси Нигерия от втори гол, избивайки силен изстрел на Гризман. В добавеното време французите покачиха на 2:0 след автогол на Джоузеф Йобо.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
140