Хески: От ситуацията със Суарес най-много пострада Ливърпул


Н. Гавазов

Хески: От ситуацията със Суарес най-много пострада Ливърпул

Бившият нападател на Ливърпул и националния отбор на Англия Емил Хески сподели мнението си за дисквалификацията на нападателя на мърсисайдци и националния отбор на Уругвай Луис Суарес, който бе наказан за това, че в мача от третия кръг на груповата фаза на Световното първенство по футбол срещу Италия ухапа защитника на съперника Джорджо Киелини.

"Ливърпул пострада повече в ситуацията със Суарес, отколкото Уругвай. Ще се примирим с това, което той направи, но тази дисквалификация означава, че той ще пропусне девет мача във Висшата лига и три в Шампионска лига, макар че всичко се случи в мач на националния му отбор", заяви Хески.

"По-рано, когато го наказаха, ставаше дума за мачове от вътрешното първенство. На Ливърпул ще му бъде трудно, но съм убеден, че те ще помислят какво може да се направи. Те загубиха може би най-добрия футболист в света към момента, а това е сериозен удар. Никога не са ме ухапвали. Спомням си един мач между Тотнъм и Уест Хем, но говоря за стари инциденти, мога да кажа, че бяха удари с лакът, ритници, хващания. Ухапването наистина е нещо необичайно, ако пък даден футболист го прави три пъти, това е още по-необичайно. Убеден съм, че Ливърпул ще се постарае да намери вариант за помощ на Суарес и на себе си", добави бившият футболист.

 

  Сподели
140