Холандия обърна Мексико в края и е на 1/4-финал (видео)


FUTBOL-TV

Холандия обърна Мексико в края и е на 1/4-финал (видео)

Холандия победи Мексико с 2:1 в 1/8-финална среща на Мондиал 2014. Двубоят вървеше към победа на "ацтеките", но в последните минути "лалетата" обърнаха мача в своя полза.

През първата част двата тима създадоха няколко голови ситуации, като в края Робен бе спрян в наказателното поле с цената на нарушение, тъй като Маркес и Хектор Морено фаулираха последователно Робен, но рефера не видя ситуацията и не отсъди дузпа. Всичко останало най-интересно се случи след почивката. Още в 48-ата минута Джовани дос Сантос стреля от над 20 метра, топката премина между двама бранители на Холандия и влезе в долния десен ъгъл вратата на Силесен - 1:0 за Мексико. До края на двубоя ситуациите бяха пред вратата на Мексико, но лош късмет и отличните намеси на Очоа не позволиха дълго време да се стигне до гол.

Все пак това стана в 88-ата минута, когато Хунтелаар свали с глава след корнер, а Снайдер намери топката от въздуха с топовен шут, който бе точен - 1:1. Двубоят вървеше към продължения, но в добавеното време се стигна до дузпа за Холандия, която бе реализирана от Хунтелаар и по този начин "лалетата" се класират на 1/4-финалите.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
203