Русия ще развали празненствата на Алжир


FUTBOL-TV

Русия ще развали празненствата на Алжир

Алжир - Русия
Стадион: "Арена да Байшада", Коритиба
Дата: 26.06.2014г.
Час: 23:00
Съдия: Джюнеит Чакър (Турция)

В най-интригуващия двубой от последните срещи в програмата на група "Н" един срещу друг излизат съставите на Алжир и Русия. Преди мача африканците заемат второто място в групата с актив от 3 точки, докато руснаците са само с 1 пункт и ако не искат да напуснат най-безславно Бразилия, ще трябва на всяка цена да победят "пустинните лисици".

Националният отбор на Алжир загуби първия си двубой от група "Н" срещу фаворита Белгия с 2:1. В същото време "пустинните лисици" прекъснаха серия от 28 години без гол на световни финали. Африканците не се бяха разписвали в пет поредни мача и в последователни 506 минути, като бяха само на 11 минути от изравняване на негативния рекорд на Боливия, но в средата на първата част в двубоя срещу Белгия Фегули реализира от дузпа, като това бе първо попадение за африканците на финали на Световната купа от 1986 година насам при равенството 1:1 със Северна Ирландия.

Възпитаниците на Вахид Халилходжич демонстрираха много добър футбол като за отбор от техния ранг, а единственият представител на родната "А" група Райс М'боли на няколко пъти показа страхотни изяви, спасявайки вратата си от сигурни попадения, но дори той бе безпомощен в последните двадесет минути на срещата, когато първо Фелаини с глава, а впоследствие и Меертенс донесоха победата на Белгия.

В последния си двубой Алжир победи Южна Корея с 4:2 и направи огромна крачка към осминафиналите. Победата на алжирците е първа за тях на световно първенство от 1982 година и е историческа, защото до момента нито един отбор от Африка не беше вкарвал 4 гола в един мач на Мондиал. В герои за своята родина се превърнаха Слимани, Алиш, Джебу и Брахими.

Единственият представител на родната А група Райс М'боли продължава да впечатлява с изявите си. Стражът на 31-кратните шампиони по всяка вероятност ще напусне "Българска армия" през лятото. В същото време ЦСКА ще прибере сериозна сума от участието на своя играч на Световното в Бразилия. В касата на клуба ще влязат най-малко 130 хиляди лева. Парите ще дойдат от ФИФА, като компенсация за участието на техния състезател на Мондиала. За мача с Русия в лагера на Алжир няма липсващи футболисти.

Ситуацията в националния отбор на Русия не изглежда така розова, каквато повечето специалисти предричаха да е преди началото на надпреварата. "Сборная" не успя да победи азиатския Южна Корея в първия си мач и двубоят завърши без победител за крайното 1:1. След скучно първо полувреме двата отбора си размениха по един гол през втората част. Южна Корея откри резултата след фрапантна грешка на Акинфеев. Стражът на Русия изпусна топката след удар на Лий Кеун-Хо и тя мина зад голлинията. Радостта на корейците обаче бе кратка, тъй като шест минути по-късно резервата Александър Кержаков се възползва от продължително разбъркване и няколко рикошета в наказателното поле на Южна Корея, за да изравни. С попадението си нападателят на Зенит записа своя 26-ти гол за националния отбор и по този начин той изравни рекорда на Владимир Бесчастних за най-много попадения за "Сборная".

Керж обаче не успя да помогне на съотборниците си във втория мач на Русия срещу фаворита Белгия. Русия загуби с 1:0 на "Маракана", като победата на белгийците дойде в самия край на срещата, а в герой се превърна 19-годишният младок Дивок Ориги благодарение на когото "червените дяволи" се класираха на 1/8-финалите. Руснаците не впечатлиха особено много с изявите си и имаха малко положения пред вратата на Тибо Куртоа. Сериозна критика отнесе представянето на Русия от почетния президент на местния футболен съюз Вячеслав Колосков. След загубата от Белгия Колосков възкликнал "Какво правим на това световно?". Под въпрос за "Сборная" срещу Алжир е само Алексей Козлов.

Двата отбора не са се изправяли един срещу друг до този момент. С оглед показаното до момента отборът на Алжир заслужава място на осминафиналите, но Русия също има своите шансове. Победата за "Сборная" е задължителна, като в същото време руснаците трябва да се надяват Южна Корея да не спечели срещу Белгия. Легендарният селекционер на Русия Фабио Капело със сигурност знае как се печелят важните двубои и ще мотивира по възможно най-добрия начин своите възпитаници, така че да не станат за срам, а да си осигурят участие във фазата на елиминациите.

Прогноза: Алжир - Русия 0:1

Последни 5 изиграни срещи:

Алжир:

05 март Алжир - Словения 2:0 (Приятелска среща)
31 май Алжир - Армения 3:1 (Приятелска среща)
04 юни Алжир - Румъния 2:1 (Приятелска среща)
17 юни Белгия - Алжир 2:1 (СП 2014, Група Н)
22 юни Южна Корея - Алжир 2:4 (СП 2014, Група Н)

Русия:

26 май Русия - Словакия 1:0 (Приятелска среща)
31 май Норвегия - Русия 1:1 (Приятелска среща)
06 юни Русия - Мароко 2:0 (Приятелска среща)
18 юни Русия - Южна Корея 1:1 (СП 2014, Група Н)
22 юни Белгия - Русия 1:0 (СП 2014, Група Н)


Досегашни срещи:

Алжир - Русия

1 среща
0 победи за Алжир
1 равенство
0 победи за Русия
Голова Разлика: 2:2

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
188