Президентът на Отава поиска отнемане на Мондиал 2018 от Русия


Н. Гавазов

Президентът на Отава поиска отнемане на Мондиал 2018 от Русия

Собственикът на Отава Юджин Мелник призова към бойкот на продукцията на основните спонсори на Световното първенство по футбол, в частност Budweiser и Anheuser - Busch InBev, докато правата за провеждане на Световното първенство по футбол остават в Русия.

"Ядосан съм от лицемерието на ФИФА. Поведението на Путин в Крим и Украйна е недопустимо, той няма право на това. Всичко това е в противоречие с принципите и идеалите, които ФИФА постоянно декларира. В момента Русия не ги спазва. Ние, които подкрепяме бойкота, създадохме организацията и искаме от ФИФА да прояви принципност и да вземе решение за преместване на Мондиал 2018 в по-достойна страна", заяви Мелник.

"В момента ситуацията в Украйна не е добре и така ще бъде, докато в нея е замесена Русия. Те избраха нов президент, но аз не съм убеден в това, че сега там ще настъпи спокойствие. Путин се ръководи от същите планове, от които навремето се водеше Хитлер. За мен нещта са много лични (родителите на Мелник са бегълци от Западна Украйна през Втората световна война). Мога да помогна и го правя. Но за това е необходима консолидирана позиция - САЩ, ЕС и други. Ако Путин не бъде спрян, той ще прибере половината Украйна. След това другата половина, а по-нататък - Молдова, Румъния, България и Полша", добави босът.

 

  Сподели
115