Кот дИвоар ще победи Гърция по пътя към осминафиналите


FUTBOL-TV

Кот дИвоар ще победи Гърция по пътя към осминафиналите

Гърция - Кот д'Ивоар
Стадион: "Кастелао", Форталеза
Дата: 24.06.2014г.
Час: 23:00
Съдия: Карлос Вера (Еквадор)

В другия мач от програмата на група "С" Кот д'Ивоар играе срещу Гърция. Хипотетично и двата отбора все още имат шансове за участие на осминафиналите, като тези на африканците са по-реалистични, тъй като "слоновете" имат 3 точки до момента в актива си, докато "елините" са само с 1.

Съставът на Гърция е пред отпадане от световното. Ако това стане факт, едва ли някой ще е особено изненадан, тъй като южните ни съседи никога до сега не са успявали да прескочат груповата фаза, когато за участвали на световни финали. До момента Гърция без разбита по категоричен начин с 3:0 от Колумбия в първия си мач от надпреварата, а в последния си двубой "елините" извъртяха скучно и безлично 0:0 с Япония.

След срещата с азиатците селекционерът на гърците Фернандо Сантуш заяви, че се надява чудото от 2004 г. отново да се случи, когато Гърция шокира цяла Европа и стана шампион на Стария континент на форума в Португалия. За последния мач на тима срещу Кот д'Ивоар наказан е капитанът Кацуранис, а нападателят Костас Митроглу е под въпрос заради травма.

Отборът на Кот д'Ивоар започна по отличен начин участието си на Мондиал 2014. В първия си мач в групата възпитаниците на Сабри Ламуши победиха Япония с 2:1, а в герои за "слоновете" се превърнаха Вилфред Бони и Жервиньо, които само в разстояние на две минути през втората част развалиха празника в лагера на "самураите". В основата на обрата бе и голямата звезда на африканския състав Дидие Дрогба. Бившият нападател на Олимпик Марсилия, Челси и Галатасарай вдъхнови своите съотборници за важния успех, въпреки че не започна сред стартовите 11.

В последния мач на Кот д'Ивоар обаче именно Дрогба се превърна в грешник за своите, тъй като легендата на тима сбърка при първия гол на Колумбия за загубата, която африканците инкасираха с 2:1. Впоследствие Хуан Фернандо Кинтеро удвои аванса на колумбийците. Двете попадения подействаха като студен душ за Кот д'Ивоар и "слоновете" наложиха сериозен натиск, който се увенча с успех три минути, след като Колумбия поведе с 2:0. Нападателят на Рома Жервиньо намали, но до края на мача възпитаницте на Сабри Ламуши така и не успяха да отбележат втори гол. Наказан за последния мач е Дидие Зокора.

Двата отбора не са се срещали преди това, като преди днешния мач прогнозите на специалистите са за успех на Кот д'Ивоар. Отборът, макар че загуби последния си мач срещу Колумбия, показа не лош футбол и със сигурност е с най-големи шансове за участие на осминафиналите. Освен това всички в лагера на африканците ще играят за две от звездите си - братята Коло и Яя Туре, които бяха сполетени от ужасна вест от родината им, след като стана ясно, че най-малкият им брат Ибрахим Туре, който също е футболист, е починал.

Прогноза: Гърция - Кот д'Ивоар 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Гърция:

31 май Португалия - Гърция 0:0 (Приятелска среща)
04 юни Гърция - Нигерия 0:0 (Приятелска среща)
07 юни Гърция - Боливия 2:1 (Приятелска среща)
14 юни Колумбия - Гърция 3:0 (СП 2014, Група С)
20 юни Япония - Гърция 0:0 (СП 2014, Група С)

Кот д'Ивоар:

05 март Белгия - Кот д'Ивоар 2:2 (Приятелска среща)
31 май Босна и Херцеговина - Кот д'Ивоар 2:1 (Приятелска среща)
05 юни Ел Салвадор - Кот д'Ивоар 1:2 (Приятелска среща)
15 юни Кот д'Ивоар - Япония 2:1 (СП 2014, Група С)
19 юни Колумбия - Кот д'Ивоар 2:1 (СП 2014, Група С)


Досегашни срещи:

Гърция - Кот д'Ивоар

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
177