Дел Боске: Турнирът бе загубен не от ветераните, а от всички


Н. Гавазов

Дел Боске: Турнирът бе загубен не от ветераните, а от всички

Старши-треньорът на националния отбор на Испания Висенте дел Боске в навечерието на заключителната среща с Австралия от груповата фаза на Световното първенство по футбол заяви, че неговите футболисти са играли под своите възможности. Също така специалистът отказа да коментира своето бъдеще.

- Какво се случи с вашия отбор на този турнир?

- Неизлизането от групата за мен е много неочаквано. Имахме проблеми с физиката и тактиката. Към всичко това ще добавя, че не ни провървя. Като цяло, от всичко по малко, а резултатът е, че отпадаме.

- Какъв е конфликтът със Сеск Фабрегас на последната тренировка?

- Нищо сериозно, обикновен тренировъчен момент. В единия от отборите от двустранната игра се оказаха повече атакуващи футболисти. В този, в който игра Фабрегас възникнаха проблеми. Поради тази причина реших да вкарам там Шави, а той искаше да играе със същия състав. Това е нормален момент и отне само две секунди. Не създавайте драма около този епизод. Вече разговарях с футболиста, изяснихме си отношенията.

- Ще играе ли Шави?

- Не, той няма да играе с Австралия заради травма, той има проблем с мускулите. В мача с Холандия измина повече километри от всеки друг играч на терена. Много сега говорят за революции, обновяване. А какво, нима ветераните загубиха? Загубиха всички, целия отбор - млади и ветерани.

- Вашето бъдеще?

- Разбирам, всички искат да знаят какво ще стане по-нататък. Но това е определен процес. Ние трябва да приемем обосновано решение по отношение на всеки, което ще е за благото на испанския футбол. Убедени сме, че работата извършена от Федерацията през последните шест години е много добра. Всичко бе направено както трябва. Не съм вземал никакви решения. Получих подкрепата от ръководството, но това не значи, че след Мондиал 2014 няма да седнем и да разговаряме. С нетърпение искам да разбера какво ще е по-нататък, защото съм изпълнен с ентусиазъм за по-нататъшна работа. Футболът е моя страст и моя професия. Преживях много приятни и трудни времена. Някои критики наистина ме засегнаха - критиките от родния дом, от официалния сайт на Реал и свързаните с Реал медии. Някои говореха, че съм станал марионетка в ръцете на Барселона. Това наистина ме нарани.

 

  Сподели
193