Сампаоли: Може да намерим слабости в отбора на Холандия


Н. Гавазов

Сампаоли: Може да намерим слабости в отбора на Холандия

Старши-треньорът на националния отбор на Чили Хорхе Сампаоли е убеден, че отборът му е способен да намери и да се възползва от слабите страни на холандците. Както е известно, Холандия и Чили ще излязат един срещу друг утре в решаващ мач за първото място в групата, като "Ла Роха" се нуждае от задължителна победа, ако иска да спечели надпреварата в квартета.

"За нас това ще е стратегически и много труден мач. Може би съперникът ще използва различни варианти за водене на играта. Но смятам, че имаме сили да разкрием някои недостатъци на холандците. Чия воля ще се окаже по-голяма, той ще победи. Ние продължаваме да оставаме скромен отбор, но разполагаме с колективни качества, които са много по-важни от индивидуалното майсторство. Движим се от мач на мач и отборът узрява и израства буквално пред очите. Искаме да станем едни от най-добрите", заяви Сампаоли.

"Плейофите? Не може да решаваме, дали ще играем или не срещу Бразилия. Това решава жребия на турнира. Но всеки следващ съперник ще бъде по-труден и ние трябва да играем своя си футбол, независимо от противника. Нашият приоритет е играта. Трябва да спечелим групата и да се развиваме. Отнасяме се към предстоящата среща като към финал", каза още наставникът на Чили.

 

  Сподели
116