Действащият световен шампион ще постигне прощална победа срещу Австралия


FUTBOL-TV

Действащият световен шампион ще постигне прощална победа срещу Австралия

Австралия - Испания
Стадион: "Арена да Байшада", Коритиба
Дата: 23.06.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Наваф Шукрала (Бахрейн)

Едва ли са мнозина тези, които очакваха, че Испания ще напусне по такъв безславен начин Мондиала в Бразилия. "Ла фурия", която седна на трона преди 4 години на Световното в ЮАР, а преди това стана два пъти поред първенец на Европа, сега ще се прибере с празна кошница на Иберийския полуостров за разочарование на милионите си привърженици по целия свят. Австралия пък се представи напълно достойно като за отбор от своя ранг срещу в пъти по-класни съперници.

Австралия също напуска Мондиала. В прощален и за "кенгурата" двубои играчите на Ангелос Постекоглу ще излязат за честта си срещу Испания. Австралийците загубиха и двата си мача до момента, като за втория определено трябва да съжаляват. Първо Чили победи "сокърууз" с 3:1 на старта на надпреварата, а след това Австралия записа драматична загуба срещу световния вицешампион Холандия с 2:3. Ариен Робен откри в 20-ата минута, но радостта на "лалетата" бе кратка, тъй като едва 47 секунди по-късно Тим Кейхил изравни след фамозно изпълнение от воле, а впоследствие стана ясно, че халфът е изпратил топката в мрежата на Холандия с почти 140 км/ч.

В началото на втората част Миле Йединак вкара от дузпа и накара цяла Австралия да мечтае, но попадения на Робин ван Перси няколко минути по-късно и Мемфис Депай в 68-ата минута оформиха обрата. "Кенгурата" могат да съжаляват, че преди гола на Депай не излязоха отново напред в резултата, когато Леки засече топката с гърди, но кълбото попадна в ръцете на стража на Холандия, а в ответната атака падна и последното попадение в срещата.

За последния двубой в груповата фаза селекционерът Постекоглу няма да може да разчита на сърцето на отбора Тим Кейхил, който поради наказание ще пропусне мача с Испания, а Майк Милиган е контузен.

"Кралят е мъртъв!", "Един чипс с Чили, ако обичате", "Приказката свърши!", "След Хуан Карлос и националният отбор на Испания абдикира" - това са само част от иронично-саркастичните заглавия в испанската преса. Прогнозата на голяма част от специалистите се сбъдна, че Испания няма да може да се справи с големите очаквания. "Ла фурия" бе властелин на планетата в последните шест години, но като че ли краят на една епоха вече е настъпил. След двете европейски титли през 2008 г. и 2012 г., и световната купа помежду им през 2010 г., която се оказа черешката на тортата, иберийците ще трябва да преглътнат горчивината от ранното отпадане още в груповата фаза.

След унизителната загуба от Холандия с 1:5 на старта на Мондиала Испания загуби и от Чили с 0:2 последния си двубой. Треньорът на Испания Висенте дел Боске за пръв път в своята кариера начело на "Ла роха" претърпя две поредни загуби. Сътресенията в лагера на иберийците след злощастния двубой продължават и двете сърца на отбора - Чаби Алонсо и Шави, заявиха, че след срещата с Австралия ще приключат с изявите си за националния отбор на страната. След края на срещата генералният секретар на Испанската футболна федерация Хорхе Перес заяви, че ако селекционерът Дел Боске реши да подава оставка, то Перес ще я приеме.

Под въпрос за мача с Австралия е бранителят Жерар Пике, а аут е резервният страж Давид де Хеа.

Двата отбора не са се срещали до този момент. Очаква се Висенте дел Боске да даде шанс за изява на голяма част от резервите на Испания в прощалния двубой с Австралия. Символичните домакини ще са без двигателя си Тим Кейхил, докато дори резервният състав на Испания буди респект в противниковите отбори.

Прогноза: Австралия - Испания 0:2


Последни 5 изиграни срещи:

Австралия:

05 март Австралия - Еквадор 3:4 (Приятелска среща)
26 май Австралия - ЮАР 1:1 (Приятелска среща)
07 юни Хърватия - Австралия 1:0 (Приятелска среща)
14 юни Чили - Австралия 3:1 (СП 2014, Група В)
18 юни Австралия - Холандия 2:3 (СП 2014, Група В)

Испания:

05 март Испания - Италия 1:0 (Приятелска среща)
30 май Испания - Боливия 2:0 (Приятелска среща)
07 юни Ел Салвадор - Испания 0:2 (Приятелска среща)
13 юни Испания - Холандия 1:5 (СП 2014, Група В)
18 юни Испания - Чили 0:2 (СП 2014, Група В)


Досегашни срещи:

Австралия - Испания

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
181