Карагър: Ходжсън трябва да пусне младежи срещу Коста Рика


Н. Гавазов

Карагър: Ходжсън трябва да пусне младежи срещу Коста Рика

Бившият защитник на Ливърпул, а сега експерт в Sky Sports Джейми Карагър е убеден, че треньорът Рой Ходжсън трябва значително да подмлади състава на националния отбор за последния мач от Световното първенство с Коста Рика. Предстоящата среща няма никакво значение за класирането - англичаните загубиха всички шансове да продължат участието си, а костариканците се класираха за плейофите. Във връзка с това Карагър предлага да се даде шанс на младежите.

"Мисля, че може да пусне Джак Уилшър. Хендерсън не игра лошо, но мисля, че дойде време за Уилшър. Мисля, че през второто полувреме в мача с Уругвай неговата смяна не един път бе на дневен ред. В националния има няколко пространства за внедряване на тези млади играчи. Определено, трябва да влязат Баркли и Шоу. Стърлинг също трябва да остане в състава", заяви Карагър.

"Но това зависи от Рой Ходжсън, може би той иска да даде на определени играчи като Джерард и Лампард прощален мач. Това би било мил жест. Но преди всичко трябва да се позволи на младите играчи да набират опит. Би било приятно, ако Рой използва съчетание от едно или друго, но преди всичко трябва да заложи на младежите", каза още англичанинът.

 

  Сподели
98