Табарес: Ако играем така, ще бъдем фаворити за Световната Купа


Н. Гавазов

Табарес: Ако играем така, ще бъдем фаворити за Световната Купа

Старши-треньорът на националния отбор на Уругвай Оскар Табарес след победата над Англия с 2:1 във втория кръг на груповата фаза на Световното първенство по футбол остана доволен от своите футболисти, а също така отбеляза действията на нападателя Луис Суарес, който вкара два гола.

"Готвехме се да се противопоставим на четирима английски нападатели, планирахме да не им даваме пространства, концентрирахме се и се сражавахме до края. Понякога играем добре, понякога не толкова, но сега се бихме през всичките 90 минути и ако винаги играем така, ще бъдем фаворити за Световната Купа. Това е знаменит ден за Уругвай - нашият отбор много дълго време нямаше победа над европейски отбор. Сега направихме това. Англия е прекрасен и силен тим и това прави нашето постижение специално", заяви Табарес.

"Моите играчи обичат Суарес, той е прекрасен човек и голям играч, много е важен за отбора и ние сме щастливи, че сега той бе на терена, а медиците ни успяха да го подготвят за мача. Щастливи сме, утре може би отново ще се радваме, а след това ще се концентрираме върху Италия - там също ще има гореща битка", добави наставникът на Уругвай.

 

  Сподели
105