Ходжсън: Опустошени сме


Н. Гавазов

Ходжсън: Опустошени сме

Наставникът на националния отбор на Англия Рой Ходжсън след поражението от Уругвай с 2:1 призна, че неговият отбор не е успял да постигне нужните резултати и по всичко изглежда, че ще се прибере у дома си. Към поражението от Италия в стартовия мач англичаните добавиха и загуба от Уругвай, като и двата гола на противника бяха дело на нападателя Луис Суарес, което остави островитяните с нула точки в група D.

"Нашите шансове са много малки. За да бъдем уверени в продължаване на борбата, на нас ни трябваше резултат - равенство или победа. Това не го постигнахме. Мисля, че като цяло добре контролирахме Суарес. Той много, много добре отиде към далечната греда в ситуацията с първия гол, но аз мисля, че през дълги периоди от време ние го пазехме", заяви Ходжсън.

"При втория гол, може би видяхте, че имаше неуспешен отскок от главата на Стивън Джерард, което доведе до там, че против Суарес остана само вратарят, а той (Суарес) винаги вкарва от такива позиции. В идеалния случай се надяваш, че няма да има такъв отскок и твоят вратар няма да се окаже в такава ситуация. Той получи два шанса и като играч от топ ниво ги реализира. Вероятно тези положения сложиха край на нашето участие в турнира", каза още наставникът на Англия.

"Мисля, че и в двата мача демонстрирахме елементи на добра игра, но всичко се решава от резултатите, а те са против нас. Ние сме повече от разстроени - ние сме опустошени. Вярвахме, че ще успеем да постигнем резултат в този мач. Не преставахме да работим над това, за да отговорим на първия гол и направихме резултата 1:1. Напълно вярвахме, че ще може да спечелим или в крайна сметка да постигнем равенство", завършва Ходжсън.

 

  Сподели
104