Самураите ще посекат елините


FUTBOL-TV

Самураите ще посекат елините

Япония - Гърция
Стадион: "Арена дас Дунас", Натал
Дата: 20.06.2014г.
Час: 01:00
Съдия: Жоел Агилар (Ел Салвадор)

Япония стартира със загуба своето пето участие на световни финали. Азиатците загубиха с 1:2 от Кот Д'Ивоар първия си мач, след като допуснаха обрат. Звездата на "самураите" Кейсуке Хонда даде предимство на родината си в началото на срещата, като това бе негов трети гол на световни финали, с който халфът на Милан излезе начело във вечната ранглиста на Япония по този показател. През втората част само в рамките на две минути обаче японците допуснаха обрат, който им коства точките в мача. След двубоя наставникът на Япония Алберто Дзакерони заяви, че неговите възпитаници ще бъдат много по-концентрирани за сблъсъка с Гърция, който трябва на всяка цена да спечелят, ако искат да запазят шансовете си за класиране на осминафиналите. За мача с южната ни съседка няма контузени или наказани футболисти.

Отборът на Гърция, който от години участва по големите форуми с късмет, след като винаги се пада с най-слабите отбори в урните на жребиите, бе разбит на старта на Световното от Колумбия. Този път късметът не се усмихна на "елините", които инкасираха три безответни гола във вратата си. За цял мач южните ни съседи създадоха две чисти голови положения, първото от които дойде в началото на втората част, когато Гекас от близко разстояние уцели гредата, а другото бе в края на срещата, след като удар от дистанция на Панайотис Коне бе спасен с вещина от Оспина. Стражът на Гърция Карнезис и халфът Торосдис пък изненадващо заявиха, че родината им не заслужавала такъв резултат. В действителност това бе най-малкото, с което "елините" се разминаха. Селекционерът на тима Фернандо Сантош остана здраво стъпил на земята, за разлика от част от своите възпитаници, заявявайки, че Колумбия напълно заслужено е спечелила и че за мача с Япония ще направи промени в стартовия състав. Европейските шампиони от 2004-та година никога до този момент не са успявали да преминат груповата фаза на световни финали. В гръцкия лагер целият състав е на лице.

Двата отбора са се изправяли само един път един срещу друг. Това бе през 2005 г. в турнира за Купата на Конфедерациите, когато Япония победи с минималното 1:0. Очакванията на повечето специалисти за предстоящия двубой, изхождайки от показаното от двата отбора в първите им мачове в група "С", са "самураите" отново да надделеят над "елините".

Прогноза: Япония - Гърция 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Япония:

05 март Япония - Нова Зеландия 4:2 (Приятелска среща)
27 май Япония - Кипър 1:0 (Приятелска среща)
03 юни Коста Рика - Япония 1:3 (Приятелска среща)
07 юни Япония - Замбия 4:3 (Приятелска среща)
15 юни Кот д'Ивоар - Япония 2:1 (СП 2014, Група В)

Гърция:

05 март Гърция - Южна Корея 0:2 (Приятелска среща)
31 май Португалия - Гърция 0:0 (Приятелска среща)
04 юни Гърция - Нигерия 0:0 (Приятелска среща)
07 юни Гърция - Боливия 2:1 (Приятелска среща)
14 юни Колумбия - Гърция 3:0 (СП 2014, Група В)


Досегашни срещи:

Япония - Гърция

1 среща
1 победа за Япония
0 равенства
0 победи за Гърция
Голова Разлика: 1:0 за Япония

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
156