Швейцария с драматична победа над Еквадор (видео)


И. Ангелов

Швейцария с драматична победа над Еквадор (видео)

Швейцария успя да победи Еквадор чрез пълен обрат днес в мач от първия кръг на Световната купа. След като Енер Валенсия откри резултата днес в първата част, Швейцария вкара на два пъти през второто полувреме за да обърне резултата до 2:1 и да вземе победата.

До почивката, макар да имаше по-добрите шансове, Швейцария изоставаше. В 22-ата минута Айови изпълни пряк-свободен удар и против събитията на терена Енер Валенсия реализира с глава. Това е негов 5-ти гол в последните 5 срещи. До края на полувремето отбраната на Еквадор се справяше с атаките, организирани от Шакири, Дрмич и Инлер.

В началото на второто полувреме обаче Адмир Мехмеди се появи в игра за Валентин Щокер. Още с първата си изява той изравни, когато в 48-ата минута с глава вкара топка от Рикардо Родригес. 

В 60-ата минута Енер Валенсия бе близо до гол, когато завъртя удар от извън наказателното поле. В 71-ата минута Дрмич вкара, но попадението му бе отменено поради засада. Последваха много положения и размяна на остри атаки, а в последната минута нова резерва се разписа за Швейцария. Това бе Сеферович, който от непосредствена близост завърши центриране от ляво, отново на Родригес.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
189