Хитцфелд: Швейцария не е по-слаба от Франция


Н. Гавазов

Хитцфелд: Швейцария не е по-слаба от Франция

Наставникът на националния отбор на Швейцария Отмар Хитцфелд е убеден, че неговите футболисти имат сили да се класират за плейофите. Известният немски специалист с оптимизъм гледа на шансовете на своя отбор достойно да се представи на Световното първенство по футбол, смятайки, че Швейцария разделя статута на фаворит в групата с Франция.

"Фаворитите в нашата група са Франция и Швейцария. През последните години ние играхме по-добре от французите, нашите резултати изглеждат по-впечатляващи и при нас има по-смислена и последователна философия. Друго нещо е, че те имат огромен потенциал и също са фаворити", зяви Хитцфелд.

"С оптимизъм гледам на нашите възможности на това Световно. Имаме дисциплиниран отбор и всеки иска да работи. Силни сме, повече от Мондиал 2010. През 2011 година започнахме нов проект, активно използвайки млади футболисти, добавяйки опитния състав. В крайна сметка получихме отбор с идеално съчетание на опит с младост и великолепна атмосфера", добави треньорът.

"Пред нас има три финала. Първо играем срещу силния състав на Еквадор. Това не са само Валенсия и Кайседо. Те са много силни в контраатаки, притежават двама превъзходни крайни защитнци и силни крила. З да победи, Швейцария трябва да демонстрира своята най-добра игра. След това ще се срещнем с Франция, които се смятат за фаворити, както и нас. Ще завършим с Хондурас. Към всеки от нашите съперници ще подходим с цялата сериозност и ще се готвим толкова внимателно, колкото е необходимо", завършва Хитцфелд.

 

  Сподели
107