Ван Гаал: Имам достатъчно играчи, за да пресека всяка проява на еуфория


Н. Гавазов

Ван Гаал: Имам достатъчно играчи, за да пресека всяка проява на еуфория

Старши-треньорът на националния отбор на Холандия Луис ван Гаал заяви, че победата над Испания не трябва да бъде повод за изпадане в еуфория. Както е известно, тази вечер "оранжевите" пометоха световните шампиони с 5:1, като в герой на срещата се превърна Робин ван Перси, който оформи дубъл, а едно от попаденията му бе истински шедьовър.

"Разбира се, не очаквахме, че всичко ще се развие по този начин. Знаех, че отборът ми може да вкарва такива красиви голове, но не толкова много. Очаквам, че нашата игра ще се подобрява. Не мисля, че победата ще ни отпусне. Имаме достатъчно футболисти, които могат да пресекат всяка проява на еуфория", заяви Ван Гаал.

"Бяхме готови за това, че Испания много ще атакува. А когато играете атакуващ футбол срещу Холандия, то ще ви се наложи да се сблъскате с нейния атакуващ триъгълник. Сега се получи точно това. Що се отнася до дузпата срещу нас, аз не мисля, че това бе правилно решение. Сега ми е трудно да разсъждавам за следващия съперник (Австралия). Ще мога да говоря едва когато видя следващия мач в групата", добави специалистът.

 

  Сподели
102