Световната купа официално започна


И. Ангелов

Световната купа официално започна

Световната купа в Бразилия вече започна с типичното откриване на най-големия футболен форум. Церемонията започна с огромна дигитална футболна топка, разположена в средата на терена, на която бе изписано "Добре дошли!" на 32-та езика, съответно за всяка страна участник в състезанието. 

В хореографията за над 600 души бяха включени характерни за бразилската природа изпълнения, като теренът в Сау Пауло бе оформен като плаж, на който актьори, облечени като най-различни бразилски растения, танцуваха под звуците на тропическа музика. Специално внимание бе обърнато на река Амазонка, най-пълноводната на планетата, по която с кану едно дете обиколи около всички специални растителни видове, представени по-рано. Това бе и краят на първата част, която ни представи домакините.

Втората част от церемонията запозна зрителите с местната музика и танци, с множество групи танцьори, които описваха различни форми и представиха исторически за Бразилия моменти. В типичното за бразилската култура от разнообразие от цветове и ритми церемонията продължи към своята трета част.

Дойде време за футбола - няколко актьори, облечени като съдии, разчистиха платформата с червени картони за изпълнителите до момента, а на сцената се появиха артисти от акробатичния отбор на Бразилия, последвани от представители на всички страни в състезанието, които дриблираха с футболни топки. В края на изпълнението дигиталната топка в средата на терена се оцвети в характерния за топката тази година цвят, и бе посрещнат националния флаг на страната.

В същинския момент на представлението топката в центъра се разтвори и се превърна в сцена за една от известните певици на Бразилия, която изпълни официалната песен на Световната купа, заедно с Дженифър Лопес и рапърът Питбул.

  Сподели
112