Барези: Италия може да спечели Световната купа


Н. Гавазов

Барези: Италия може да спечели Световната купа

Легендарният защитник на Милан и националния отбор на Италия Франко Барези заяви, че вярва в способностите на Чезаре Прандели да изведе Италия до спечелване на Световната купа. Както е известно, "Скуадра адзура" ще стартира участието си на Мондиал 2014 в неделя, от 01:00 часа българско време срещу Англия. В квартета се намира още и Уругвай, което накара специалистите да определят групата като "група на смъртта".

Барези е убеден, че Италия не само ще се класира за плейофите, но и може да стане световен шампион.

"Чезаре Прандели майсторски използва схемите на игра в зависимост от силните и слабите страни на противника. А това е явен признак за добър отбор, умеещ да се адаптира към всяка една формация", заяви Барези.

"Много обичаме да използваме тактиката във футбола. Съперниците ни знаят, че вече четири пъти сме печелили Световната купа и аз не се изненадвам, ако Италия стане първият отбор от Европа, който е печелил Световно в Южна Америка", каза още бившият футболист.

"Италия под ръководството на Чезаре Прандели има много силни страни и е способна на абсолютно всичко. Отборът има късмет, че разполага със силни защитници и вратар. Фантастично е да гледаш Киелини, Бардзали, Бонучи, а зад тях и Буфон", смята Барези.

 

  Сподели
89