Платини: Блатер приключи, аз поемам


И. Ангелов

Платини: Блатер приключи, аз поемам

Президентът на УЕФА Мишел Платини заяви, че вече не подкрепя кандидатурата на президентът на ФИФА, Сеп Блатер. Според Платини е време за нещо ново, някаква свежест на върха на световната организация, а още повече, Блатер се отвърнал от думата си да не се кандидатира повече. Guardian цитира:

"Аз вече не го подкрепям. Познавам го от дълго време, но всичко приключи. Харесвам го, но не искам да получава нов мандат. Аз го подкрепих през 1998-ма, но не и през 2014-та. И занапред няма да го подкрепям. Казах му това. Мисля, че на ФИФА и трябва глътка свеж въздух."

Блатер получи тежки критики на конференцията в Бразилия, като описа отношението към него като "най-неуважителното събитие в живота". Платини заговори за своята кандидатура, която може да обяви на 28-ми август:

"Това е опция. Но не заради Блатер ще се издигне Платини. Но няма и Блатер да е причината Платини да не се кандидатира. Единствено правя това, което аз искам да правя. Почти на 60 съм и мога да си поставям приоритети."

"Просто не съм решил със сигурност. Искам да знам какво искам да правя. В живота, исках да съм футболист, добре мина. Поискаха ме за треньор и президент на организационния комитет за Световното 1998-ма, и това ми хареса. После станах член на изпълнителната комисия. Сега съм щастлив в УЕФА. Обичан съм от националните асоциации, но ФИФА е нещо много важно."

  Сподели
130