Дел Боске: Не съм забелязaл разногласия между играчите на Барса и Реал


Н. Гавазов

Дел Боске: Не съм забелязaл разногласия между играчите на Барса и Реал

Старши-треньорът на националния отбор на Бразилия Висенте дел Боске сподели очакванията си преди старта на Световното първенство по футбол. Специалистът призна, че атмосферата в тима е добра, няма разногласия между играчите от двата испански гранда и най-важното, че общата идея е ясна.

"В миналото в Испания имаше тенденция във всеки мач да залага на нов състав. Сега вече имаме ядро от играчи, част от които играят повече, но това си е все същото здраво ядро. Новите играчи ще трябва да си завоюват мястото. Аз като треньор трябва да бъда внимателен и да не бързам с изводите за новите футболисти, но в същото време не бива да допускам застой в тима. Ние се стараем плавно да обновяваме отбора, никого не зачерквайки", заяви Дел Боске.

"Не забелязах никакви проблеми между футболистите на Барселона и Реал Мадрид. Когато играчите надяват фланелката на националния, те оставят клубната си привързаност назад. Що се отнася до тактиката, ние играем футбол, който най-много подхожда на играчите, с които разполагаме. Няма как да отидем срещу естествените склонностти на футболистите. Разбира се, може да изпробваме различни схеми - с трима нападатели, с двама опорни полузащитника - но на мен ми се струва, че общата идея за това, как ще играем е пределно ясна", добави треньорът.

 

  Сподели
118