Льов: Искаме да спечелим Световната Купа


Н. Гавазов

Льов: Искаме да спечелим Световната Купа

Старши-треньорът на националния отбор на Германия Йоахим Льов изрази своята увереност в силата на Бундестима и също така отдаде изрази положителното си отношение към Юрген Клинсман, който в момента е начело на националния отбор на САЩ, а по силата на жребия, двата тима попаднаха в една група на Световното първенство.

"С нетърпение очакваме да играем в страната, която е символ на футбола. Това е привилегия, която се случва само с няколко играчи и треньори. Знам на какво са способни моите момчета, знам какви са шансовете ни на турнира и искаме да завършим първенството с титла. По отношение на отбора, той отразява характеристиките на нашия футбол. Увеличихме креативността и въображението, но не се отказахме от догмите на немския футбол, като тактика, концентрация и конкурентноспособност", заяви Льов.

Специалистът прекара две години като помощник на Юрген Клинсман в Бундестима, преди пътищата на двамата да се разделят. Сега двамата ще се изправят един срещу друг в третия кръг на група G.

"Уважавам го много. Той е треньор с необикновени качества. Вече се срещнахме в приятелски мач през миналото лято, но е ясно, че този път нещата ще са много по-различни, особено като се има в предвид залога. Юрген е професионалист и подготвя всичко до съвършенство. Все още има какво да науча от него", призна наставникът на немския национален отбор.

 

  Сподели
171