Роджърс намекна, че Джерард трябва да напусне Трите лъва


Н. Гавазов

Роджърс намекна, че Джерард трябва да напусне Трите лъва

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс поясни, че Стивън Джерард трябва да направи избор между клуба и националния отбор на Англия. Играчът ще бъде капитан на "Трите лъва" на финалите на Световното в Бразилия и не е изключено, че след края на турнира опитният полузащитник да завърши международната си кариера.

Джерард вече не е млад, а през следващия сезон Ливърпул, във връзка със своето завръщане в Шампионска лига, ще трябва да играе по два мача на седмица. Според мнението на Роджърс, Стиви трябва да вземе решение относно това.

"Мисля, че след Бразилия той трябва да помисли за някои неща, тъй като ще е на 34. Той е блестящ капитан, забележителен лидер, блестящ човек. През следващия сезон в Шампионска лига той ще е един от най-добрите плеймейкъри в турнира. Намира се във великолепна форма. Поддържа страхотен режим, правилно се храни и поддържа в норма теглото си. През следващия сезон от него много ще се иска. Ако дойде при мен и ме помоли за съвет, аз ще споделя мнението си, но мисля, че трябва сам да вземе решение. Джерард има ясно виждане за играта и това, какво иска да прави заради Ливърпул. Той обича да играе за националния отбор на Англия. Ще се отправи на турнира и ще се съсредоточи върху представянето си в националния отбор на Англия, а след това ще видим", заяви Роджърс.

 

  Сподели
119