Рууни замина за Португалия с двама лични треньора


Н. Гавазов

Рууни замина за Португалия с двама лични треньора

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни се отправи на почивка в Португалия с двама треньора по физическа подготовка, за да набере оптимална форма за Световното първенство в Бразилия, което ще стартира през следващия месец. Както е известно, англичанинът пропусна последните ти мача от сезона заради проблеми със слабините и стомашно разстройство. До появата на тези здравословни проблеми Уейн се намираше в чудесна форма и вкара осем гола за два месеца.

Рууни бе включен в заявката от 23-ма футболисти, които през следващия понеделник ще се съберат в Португалия за подготовка за Мондиал 2014. Рууни обаче реши да работи над подобряване на формата си още сега.

"Той заминава за Португалия с двама треньора. Това е свободна седмица, през която играчите могат да си починат и много от тях заминават за Португалия, където имат домове. Щом там имат домове, това означава, че те ще почиват тази седмица. Повече се радвам, че играчите за седмица ще забравят за футбола и психологически ще се подготвят за това, което ни очаква през следващата седмица", заяви Рой Ходжсън.

"Рууни обаче е толкова съсредоточен върху това да набере своята пик форма до 19 май, че реши да следва своя собствена програма. Той ще може незабавно да започне да тренира с нас. Лично аз не искам толкова отчаяно да е готов за 19 май - повече мисля за мача с Италия на 14 юни. Но Уейн заслужава похвала за начина си на мислене и аз нямам намерение да го разубеждавам", заяви Ходжсън.

 

  Сподели
91