ФИФА изключва стадиона в Коритиба от Мондиал 2014


Н. Гавазов

ФИФА изключва стадиона в Коритиба от Мондиал 2014

Бразилският град Коритиба няма да приема мачове от Световното първенство по футбол 2014 година, съобщи новината журналистът Маурисио Карденас. Според информацията, тази седмица ФИФА официално ще обяви, че Коритиба ще бъде изключен от списъка с градовете, в които ще се състоят срещите от големия спортен форум.

"До 18 февруари имате време да решите проблемите с графика за строителството на стадиона. Когато се върнем с голяма делегация, ние трябва да се убедим, че на 16 юни тук могат да се провеждат мачове. Властите трябва да ускорят процеса на строителството. Сега всичко се намира в техните ръце. Потвърждение на статута на Коритиба като град, приемащ мачове от Мондиал 2014, ще се състои на 18 февруари", заяви преди месец генералният секретар на ФИФА Жером Валке.

По всичко изглежда, че извършената проверка от страна на ФИФА е установила изоставане от графика, което означава, че мачовете Иран - Нигерия (16 юни), Хондурас - Еквадор (21 юни), Австралия - Испания (23 юни) и Русия - Алжир (27 юни) ще се играят другаде.

 

  Сподели
98