Косово кани Янузай за приятелски мач


Н. Гавазов

Косово кани Янузай за приятелски мач

Надеждите на националния отбор на Англия да получи полузащитника на Манчестър Юнайтед Аднан Янузай може и да не се сбъднат. Играчът получи покана да играе за представителния тим на Косово. Неотдавна ФИФА призна самостоятелния статут на Футболната федерация на Косово. Сега отборът на балканската държава се готви за своя първи официален мач в историята - срещу Хаити на 5 март.

Както е известно, Янузай до този момент не е играл за нито един от националните отбори, макар че заради своя произход има право да защитава цветовете не само на Косово, но и на Албания, Белгия и дори на Англия, ако прекара още няколко години на Острова.

Косоварите обаче се надяват да изпреварят своите конкуренти в борбата за 19-годишния полузащитник и в момента представители на местната федерация са започнали преговори с родителите на Янузай.

Предстоящият мач с Хаити има приятелски характер, което означава, че Янузай в бъдеще ще може да смени своя избор.

"Водим преговори с родителите на Аднан и ще е много символично да получим играча за нашия първи мач. Участието му в двубоя не го натоварва с никакви задължения, тъй като срещата е приятелска и няма да повлияе върху избора му в бъдеще", заяви представител на Футболната федерация на Косово.

 

  Сподели
102